„Geltonaisiais koriais” bandoma atlaisvinti automobiliais užkimštas judrias sankryžas | Kas vyksta Kaune

„Geltonaisiais koriais” bandoma atlaisvinti automobiliais užkimštas judrias sankryžas

R.Tenio nuotr.

Praėjo savaitė, kai Kauno vairuotojai kai kuriose miesto sankryžose turi vadovautis nauju ženklinimu. Nors Kauno savivaldybė nesugalvojo nieko naujo ir pasiekė Vilniaus pavyzdžiu, kuomet pagrindinės miesto sankryžos buvo pažymėtos „geltonaisiais koriais“, o vairuotojai ir anksčiau į sankryžą įvažiuoti galėjo tokiu atveju, jei iki užsidegant raudonam šviesoforo signalui, spės įveikti sankryžą, panašu, jog Kauno vairuotojai sunkiai perpranta kelių eismo taisykles.

[galerija kiek=””]

Visiems eismo dalyviams primename: jei matote, kad sankryžoje susiformavo automobilių spūstis ir iki užsidegant draudžiamam šviesoforo signalui, nespėsite jos įveikti, sustokite prieš „geltonąjį korį“. Taip neužblokuosite sankryžos ir kitomis kryptimis važiuojantiems.

„Sekame geru kituose miestuose pasiteisinusiu pavydžiu. Aišku, vairuotojams priprasti prie šios eismo tvarkos reikės šiek tiek laiko. Eksperimento tvarka paleidžiame šią naują ženklinimo priemonę. Reikės vairuotojus pratinti ir pažiūrėti, kaip tai veikia. Mieste yra daugiau vietų, kur ateityje bus galima naudoti šį ženklinimo būdą, jei jis pasiteisins“, – pabrėžė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA