Minint spaudos atgavimo dieną, prezidentė ragina vertinti žiniasklaidos laisvę | Kas vyksta Kaune

Minint spaudos atgavimo dieną, prezidentė ragina vertinti žiniasklaidos laisvę

BNS 2016/05/07 11:31
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina vertinti žiniasklaidos laisvę.

„Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną įvertinkime, kokia didelė yra žodžio galia ir kokia svarbi žiniasklaidos laisvė, kokia visapusiška mokytoja yra knyga ir kokia unikali lietuvių kalba. Sveikinu su šia diena kiekvieną žodžio meistrą, mūsų kalbos puoselėtojus ir saugotojus bei visus knygų bičiulius!“, – sakoma šalies vadovės sveikinime.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga šeštadienį Lietuvos miestuose ir miesteliuose rengiami knygų skaitymai. Akcija „Lietuva skaito!“ vyks daugiau kaip 40 Lietuvos ir užsienio miestų, praneša Lietuvos leidėjų asociacija, akciją rengianti kartu su Lietuvos spaustuvininkų asociacija.

Skaitymai vyks ne tik Lietuvos knygynuose, bibliotekose, kino teatruose, bet ir parkuose, kavinėse, gatvėse, netgi Gariūnų turguje, kur rengiama akcija „Tebūnie kioskai!“.

Gegužės 7 dieną Lietuva tradiciškai mini Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Lietuvoje po 1863 metų sukilimo carinės Rusijos sprendimu buvo uždrausta lietuviška spauda lotyniškais rašmenimis. Šis draudimas galiojo 1864-1904 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA