Kauniečiai surengė masinį bėgimą su savo augintiniais | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai surengė masinį bėgimą su savo augintiniais

delfi.lt 2016/05/07 14:10

Šeštadienį po Kauno Santakos parką lakstė būrys įvairiausių augintinių – LSMU Veterinarijos Akademijos Studentų Asociacija antrus metus iš eilės organizavo jau tradicija tampantį renginį – „Šeimos savaitgalį su augintiniu“.

Kiekvienais metais organizatoriai pasiruošę nustebinti šventės dalyvius ir jų augintinius šalyje dar neregėtomis naujovėmis. Viena iš šiemet pristatomų naujovių – tai pirmasis Geltonojo kaspino projekto atidarymas Lietuvoje. Šio projekto plėtra rūpinasi Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras.

Projektas vystomas jau daugiau nei 20 šalių, tačiau nedidelė dalis Lietuvos piliečių žino apie geltono kaspino ant pavadėlio reikšmę. Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras ir siekia, kad Lietuva taptų Geltonojo kaspino nare ir piliečiai būtų informuoti apie šį projektą.

Tai pasaulinė iniciatyva, skirtas padėti šunims, kuriems reikia erdvės, stokoja socializacijos žinių ar yra jautrūs svetimiems žmonėms bei nežinomai aplinkai. Jei pamatote šunį su geltonu kaspinu – neleiskite savo augintinio prie jo, taip pat patraukite vaikus atokiau nuo tokio šuns.

Pirmą kartą surengtas ir masinis bėgimas su augintiniais. Vieniems bėgti poroje sekėsi lengviau, kitiems – sunkiau, tačiau geros nuotaikos ir emocijų Santakos parke netrūko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA