Europos dviračių iššūkyje Kaunas Vilnių lenkia beveik dvigubai | Kas vyksta Kaune

Europos dviračių iššūkyje Kaunas Vilnių lenkia beveik dvigubai

R. Tenio nuotr.

Gegužės 1-ąją startavusios „Europos dviračių iššūkio“ varžytuvės įgauna pagreitį. Per pirmas keturias iššūkio dienas Kauno komanda numynė daugiau nei 8500 kilometrų ir tarp visų dalyvaujančių žemyno miestų užima 16-ąją vietą.

Tarp iššūkyje dalyvaujančių Lietuvos miestų – Vilniaus, Klaipėdos ir Telšių – kol kas geriausiai sekasi būtent kauniečiams.

Visą gegužės mėnesį Kaunas dalyvauja tarptautinėje iniciatyvoje „Europos dviračių iššūkis“ ir varžosi su kitais 52 Europos miestais, kurio komanda per gegužę numins daugiausiai kilometrų. Lyginant su praėjusiais metais, kauniečiai dviračio pedalus mynė beveik keturis kartus dažniau, o užsiregistravusių dviračių mylėtojų skaičius pasiekė daugiau nei 400.

„Nors nuo iššūkio pradžios praėjo dar tik 5 dienos, užsiregistravusių dalyvių skaičius iš tikro stebina. Palyginti su praėjusiais metais pastebime išaugusį kauniečių susidomėjimą. Tikimės, jog tarp Lietuvos miestų šiemet pasirodysime geriausiai“, – teigė Kauno komandos koordinatorė Kristina Dėdelienė.

Visi iniciatyvos dalyviai turi laikytis kelių pagrindinių taisyklių, kad numinti kilometrai būtų skaičiuojami į pagrindinę turnyrinę lentelę. Į ją įtraukiamos kelionės Kauno miesto geografinėse ribose, kurių atstumas neviršija 35 km ir kurių vidutinis greitis ne didesnis kaip 30 km/h, o maksimalus greitis ne didesnis kaip 45 km/h.

Kaip užsiregistruoti?

Tinklalapyje http://cyclingchallenge.eu/lt/ prisijunkite prie Kauno komandos, atsisiųskite Cycling365 programėlę į savo išmanųjį telefoną ir visą gegužės mėnesį įjungę programėlę įrašykite savo keliones.

Norintys sukurti Kauno komandos pakomandį – savo darbovietės, mokyklos, universiteto, bendruomenės ar draugų grupę rašykite Europos dviračių iššūkio Kauno komandos koordinatorei el. paštu kristina.dedeliene@kaunas.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA