„Dizaino savaitėje“ startuoja mados mylėtojų mugė | Kas vyksta Kaune

„Dizaino savaitėje“ startuoja mados mylėtojų mugė

Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį Lija Janauskienė paskaitoje „Aprangos raida Lietuvoje 1919 – 1940 m.m. tarp Rytų ir Vakarų“ nagrinėjo tarpukario aprangos ypatybes. Iškart po paskaitos Kauno Tarpukario pastate VDU Menotyros katedros dėstytoja dr. Lina Preišegalavičienė pristatė monografiją – „Tarpukario Lietuvos Interjerai 1918 – 1940“.

Mieste taip pat netrūko originalumo – „Stiklo namai“ suorganizavo kūrybines stiklo dirbtuves pavadinimu „Džiaugsmingo meno laboratorija“. Popiet informacijos technologijų mokymo centras (ITMC) pasiūlė išbandyti skaitmeninių technologijų galimybes sudarant netikėtus vaizdus iš asmenukių (autoportreto nuotraukų) kūrybinėse dirbtuvėse “Skaitmenizuotos asmenukės”.

Jau šiandien – gegužės 6-ąją startuoja visą savaitgalį truksianti ilgai „fashion‘istų“ ir mados mylėtojų laukta mados mugė KODAS|477! KODAS|477 supažindins kauniečius ir miesto svečius su talentingiausių Lietuvos dizainerių, menininkų ir stiliaus guru darbais. Čia net tris dienas įsikurs unikalūs lietuvių drabužių, aksesuarų, baldų, namų interjero detalių ir meno kūrėjai, kurių darbus kiekvienas galės apgyvendinti savo namuose.

Taipogi turėsite progą paragauti „stilingo“ maisto. Savaitgalio pradžia siūlys dar daugiau kūrybinių dirbtuvių, kaip antai, Ramių Bičių MENŲ STUDIJOS atviros emalio meno ir kalinėjimo dervose dirbtuvės ar Sentimento vedamos „Baldai vs Vartojimas.“

„Dizaino savaitė 2016“ pasipildys dar keletu paskaitų: Snieguolė Kerpienė ir Gintas Umbrasas kartu su lankytojais diskutuos tema „Mada verslas ar brangus hobis? 10 sėkmingo Mados Verslo taisyklių“; taip pat vyks ITMC lektorių Skaidros Vaicekauskienės „Kaip kūrybiškai naudoti maskavimą Adobe Photoshop programoje?“ ir Eimanto Narvydo „Adobe Illustrator gudrybės: nuo pagalbinių linijų iki iliustracijų sudarymo“ paskaitos. „Public Domain City“ – vienas pirmųjų atvirosios kultūros projektų Lietuvoje ir analogų pasaulyje neturinti iniciatyva supažindins lankytojus su atvirąja kultūra paskaitoje „Medūzos, skersiniai pjūviai ir barokas naujų istorijų kūrėjams“.

Mieste visą penktadienio popietę kūrėjai Rokenbau kvies į kūrybines dirbtuves „Dirbtuvės bruzda“, vyksiančias Laisvės al. 72b – 8.

Kiekvieną dieną “Dizaino savaitė 2016” kviečia Kauno miesto gyventojus ir svečius užsukti ir pamatyti daugiau nei keturiasdešimt baldų, plakatų, instaliacijų bei unikalių menininkų asmeninių parodų. Taip pat sudalyvaukite bent vienoje konferencijoje, seminare ar pranešime, kurių „Dizaino savaitė 2016“ šiemet žada daugiau nei dvidešimt!

Kiekvienas meną suvokiame skirtingai ir kiekvienas tuo esame unikalūs. Pasiimk savo unikalumą ir ateik į pavasariu kvepiančią dizainerišką fiestą!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA