Įsibėgėja investicinis Kauno oro uosto projektas „Aerohub Kun“ | Kas vyksta Kaune

Įsibėgėja investicinis Kauno oro uosto projektas „Aerohub Kun“

Organizatorių nuotr.

Praėjusiais metais pristatytas su aviacija susijusių verslų plėtros projektas „AEROHUB KUN“ įgauna pagreitį Kauno oro uoste.

Čia jau įrengta reikalinga infrastruktūra – orlaivių riedėjimo takas bei peronas, vedamos derybos su pirmaisiais investuotojais, pasirengta jungčiai su Kauno laisvąja ekonomine zona ir pristatyta projekto interneto svetainė.

Pirmasis „AEROHUB KUN“ plėtros etapas užbaigtas su techninių sąlygų pirmųjų investuotojų veiklai sukūrimu. Naujiems pastatams statyti skirtas plotas pietinėje oro uosto dalyje sujungtas su likusia teritorija orlaivių riedėjimo taku, taip pat įrengta orlaivių stovėjimo aikštelė. Naujai infrastruktūrai įrengti Kauno oro uostui prireikė 7,2 mln. eurų.

Po pirmojo darbų etapo laukiama ir tolimesnės projekto plėtros – oro uostą numatyta sujungti su Kauno laisvąja ekonomine zona (LEZ). Kauno oro uostas šiai jungčiai jau pasiruošęs, tikimasi ją įgyventi iki šių metų pabaigos.

„Kol Kauno oro uoste dar vyksta techniniai darbai, intensyviai vedame jau į priekį smarkiai pažengusias derybas su pirmaisiais projektu susidomėjusiais užsienio investuotojais. Jie planuoja čia statyti orlaivių remonto ir techninės priežiūros (MRO) bazę, kurioje aptarnautų įvairaus dydžio lėktuvus“, – sakė Kauno oro uosto direktorius Bruno Kaspar.

Strateginiam projektui „AEROHUB KUN“ investuotojų ieškoma drauge su „Investuok Lietuvoje“. Į puikią geografinę lokaciją turintį oro uostą ketinama pritraukti įmonių, užsiimančių orlaivių remontu, dalių gamyba, prekyba ir kt.

Per pastaruosius metus projektas „AEROHUB KUN“ pristatytas ir keliose tarptautinėse aviacijos konferencijose Vokietijoje, kur sulaukė nemažai specialistų dėmesio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA