Į aitvarų šventę Zapyškyje kauniečius plukdys laivas | Kas vyksta Kaune

Į aitvarų šventę Zapyškyje kauniečius plukdys laivas

Organizatorių nuotr.

Gegužės 7 d. (šeštadienį), 12 val., Lietuvos aitvarų sostinėje  Zapyškyje (Kauno r.) vyks tradicinis aitvarų festivalis „Tarp žemės ir dangaus“.

[galerija kiek=”4″]

Renginys tampa didžiule mažosios aviacijos švente, nes kasmet jame dalyvauja vis nauji skraidantys objektai.

Tiesioginė transliacija iš dangaus

Pernai festivalis sulaukė arti dešimties tūkstančių lankytojų, todėl Valstybinis turizmo departamentas jį įtraukė į rekomenduojamų aplankyti renginių dešimtuką.

Šiemet festivalyje debiutuos bepiločiai orlaiviai (dronai). Jų mėgėjai rengia specialią programą, kurią bus galima stebėti ne tik gyvai, bet ir specialiame ekrane. Vyks parodomosios varžybos. Dronų padedami, festivalio dalyviai galės matyti ir save, ir vyksmą danguje.

Lietuvos aviacijos muziejus į Zapyškį ketina atgabenti skrydžio imitatorių, kuriame visi galės išbandyti savo jėgas. Esant palankiam vėjui bus galima pamatyti ir didžiuosius aitvarus, kurių ilgis siekia iki kelių dešimčių metrų.

Neturintys skraidymo priemonių turės galimybę vietoje pasigaminti aitvarą arba lėktuvėlį ir susirungti varžybose dėl festivalio globėjo Kauno rajono mero Valerijaus Makūno taurės bei rėmėjų prizų.

Iš Kauno plauks laivas

Didžiuosius muilo burbulus ir gerą nuotaiką dalins Burbulų Dėdė, menų kampelyje mažylių lauks keramikė, rašytoja ir dailininkė Ramunė Savickytė. Įamžinti įspūdingas akimirkas bus galima momentinės fotografijos kampelyje. Vyks fotosesija danguje, bus skelbiamas dangiškiausios nuotraukos konkursas, veiks atvirlaiškių paštas.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras pristatys naująjį turizmo sezoną. Į festivalį bus galima atplaukti laivu „Tolstojus“, kuris 11 val. pajudės nuo senosios Nemuno prieplaukos Kaune (šalia Vytauto Didžiojo bažnyčios).

Liūdni ir ironiški slibinai

Festivalio žvaigždė grupė „Liūdni slibinai“ pakvies į “Koncertą trise“. Dainuojančių aktorių trijulė Aistė Lasytė, Dominykas Vaitiekūnas ir Vaidas Kublinskas su publika mezga šmaikščiai atvirą santykį. Šiuolaikiniais ritmais skambančiose dainose artistai naujam gyvenimui pažadina Maironio, Kristijono Donelaičio, Antano Baranausko, Justino Marcinkevičiaus, Sigito Parulskio ir kitų literatūros klasikų kūrybą. Grupės repertuare daugėja ir pagal atlikėjų tekstus sukurtų dainų, kurios kviečia klausytojus pažvelgti į kasdienes problemas su pozityvia autoironija.

Septynerius metus gyvuojantys „Liūdni slibinai“ yra išleidę keturis albumus, surengę koncertus Londone, Hamburge, Los Andžele, Čikagoje, Niujorke, o šį savaitgalį savo muzika dalinsis su aitvarų festivalio lankytojais.

Registracijos į aitvarų varžybas ir dirbtuvių pradžia 11.30 val., festivalio atidarymas 12 val.  Daugiau informacijos paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA