Policijai apšaudžius bėglio „BMW”, jis toliau nepasidavė | Kas vyksta Kaune

Policijai apšaudžius bėglio „BMW”, jis toliau nepasidavė

Stopkadras

Kauno policija kartu su kolegomis iš kitų struktūrų sulaikė bėglį su prieš parą Vokietijoje pavogtu automobiliu „BMW”. Operacijai pasitelktas ir pasieniečių sraigtasparnis.

Balandžio 24 dieną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai, vykdydami transporto priemonių grobimų tyrimus bei pavogtų transporto priemonių paiešką, dalyvaujant kolegoms iš viešosios policijos su įkalčiais sulaikė du Tauragės gyventojus, gimusius 1992 m. ir 1998 m. (septyniolikmetis), kurie važiavo prieš parą Vokietijoje pavogtu automobiliu „BMW 530″ (2010 m. laidos).

Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės uniformuotiems pareigūnams kelyje A1, Vilniaus kryptimi, Kaišiadorių r., ties Grabuciškių k., stabdant automobilį „BMW 530″, minėto automobilio vairuotojas nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams ir padidinęs greitį, keldamas pavojų sau bei kitiems eismo dalyviams, nuvažiavo. Persekiojant minėtą automobilį, pastarojo greitis vietomis viršijo 230 km/h.

Siekiant išvengti sunkių padarinių, į pagalbą buvo pasitelkti kolegos iš Kaišiadorių, kurie kelyje A1, ties Antakalnio k., gero matomumo atkarpoje (kad transporto priemonių vairuotojai iš toli pastebėtų susidarančią spūstį ir galėtų tinkamai reaguoti), įsijungę specialiuosius šviesos signalus, sulėtino automobilių srauto greitį.

Automobilio „BMW” vairuotojui taip pat neliko nieko kito, kaip tik sumažinti greitį, nors pastarasis įnirtingai, iš visų pusių stengėsi prasibrauti pro susidariusią spūstį. Čia bėglį prisivijo jį persekioję kriminalinės ir viešosios policijos pareigūnai, kurie pribėgę prie minėto automobilio reikalavo sustabdyti transporto priemonę.

Bėgliui nepaklusus ir nevykdant teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, siekiant išvengti skaudesnių pasekmių, pareigūnai buvo priversti panaudoti tarnybinius ginklus. Tačiau ir tai bėglio nesulaikė, peršautomis padangomis automobilis nuvažiavo, vėliau išsuko iš greitkelio.

Kaišiadorių r., Bublių k., vyrai paliko vogtą automobilį ir pasileido bėgti pievomis, tačiau apie 21.15 val. buvo sulaikyti. 1992 m. gimęs vyras anksčiau ne kartą teistas, nepilnametis taip pat gerai žinomas teisėsaugai. Abu įtariamieji buvo uždaryti į areštinę. Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 str. („Nusikalstamu būdu gauto turto įgijimas arba realizavimas”) ir 286 str. („Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui”).

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai. Tyrimas tęsiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA