Kauno politikų išmokos kanceliarinėms prekėms viršija minimalią algą | Kas vyksta Kaune

Kauno politikų išmokos kanceliarinėms prekėms viršija minimalią algą

BNS 2016/05/04 09:18
R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai gauna didžiausias Lietuvoje išmokas kanceliarinėms, transporto, interneto ir kitoms su tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms padengti, rašo „Kauno diena“.

„Tarybos nariai gauna kas mėnesį apie 450 eurų kanceliarinėms ir kitoms prekėms, jei lanko posėdžius. Už jas atsiskaito pasibaigus ketvirčiui iki kito mėnesio 5 dienos pagal tarybos veiklos reglamentą. Atsiskaito visi, panaudoja visus gautus pinigus. Pagal reglamentą tarybos nariai patys atsako už dokumentų teisingumą“, – informavo savivaldybės Centrinis apskaitos skyrius.

Kauno politikų išmokos gerokai viršija šiuo metu šalyje nustatytą minimalią mėnesio algą – 350 eurų. Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai kanceliarinėms išlaidoms gauna maždaug po 300 eurų per ketvirtį, Klaipėdos – po 300 eurų per mėnesį, Šiaulių – iki 190 eurų per mėnesį.

„Anksčiau palyginimų su kitomis savivaldybėmis nebuvau girdėjęs. Kaip radome tas išmokas, taip ir palikome. Čia gal tie skaičiai susiję ir su gyventojų skaičiumi, bet aišku, kad Kaune išmokos turėtų būti mažesnės negu Vilniaus taryboje“, – svarstė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir teigė, kad šį klausimą reikia peržiūrėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA