Jaunieji dizaineriai jau 18-ąjį kartą stos ant mados šou „Apkalbos“ scenos | Kas vyksta Kaune

Jaunieji dizaineriai jau 18-ąjį kartą stos ant mados šou „Apkalbos“ scenos

Organizatorių nuotr.

Gegužės 5 dieną 19 val.  Kauno lofte „Gargaras“ vyks mados šou „Apkalbos 2016“, kuriame savo kolekcijas pristatys 16 jaunųjų dizainerių iš Lietuvos, Latvijos, Kipro.

[galerija kiek=”4″]

Tradicinį mados šou aštuonioliktus metus organizuoja Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas, kasmet sukviečiantis jaunus kūrėjus pristatyti savo idėjų mados gurmanams. Organizatoriai pastebi – šiemet jaunų kūrėjų kolekcijose bus galima rasti visko: ir sportinio azarto, ir išpuoselėtų prabangos žybsnių, ir gyvenimo paraštėse ženklų. „Renginys per gyvavimo metus įgavo solidumo, į veiklą įsijungė visa eilė profesionalų, tačiau džiugu, kad išlaikė studentiško šėlsmo nuotaiką,“ – teigia viena pagrindinių renginio organizatorių Stella Kasperavičienė, vadovaujanti Kauno kolegijos aprangos dizaino katedrai.

„Apkalbų“ organizatoriai siekia atrasti naujus mados srities talentus, paskatinti juos platesnei veiklai, populiarinti originaliąją vienetinių kūrinių madą Lietuvoje, ugdyti stilingą visuomenę. Mados šou „Apkalbos“ turi didžiulę reikšmę ir įtaką jaunam menininkui, „Apkalbos“ padėjo žengti pirmuosius žingsnius pripažinimo ir populiarumo link ne vienam dabar jau garsiam ir žinomam Lietuvos dizaineriui. Jame pirmąsias savo kolekcijas pristatė Egidijus Sidaras, Egidijus Rainys, Laura Dailidėnienė, Kęstutis Lekeckas ir kt.

Mados šou „Apkalbos“ yra vienas iš „Menų savaitės“ renginių, vykstančių Kauno kolegijoje. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA