J. Danielevičius nuotraukų eksponavimui pasitelkė XX a. langų rėmus iš Šančių kareivinių | Kas vyksta Kaune

J. Danielevičius nuotraukų eksponavimui pasitelkė XX a. langų rėmus iš Šančių kareivinių

J. Rimšelienės nuotr.

Kokių neįtikėtinų akimirkų pažėrė penkerius pastaruosius metus miestą džiazo ritmu vertęs alsuoti Kaunas Jazz” festivalis? Į šį klausimą savo parodoje „Penkeri metai su „Kaunas Jazz” atsako kaunietis fotografas Jonas Danielevičius.

[galerija kiek=”12″]

Eksponatai įrėminti netradiciškai – senuose, XX. pr. menančiuose kareivinių langų rėmuose, atvežtuose iš buvusio Žemųjų Šančių karinio miestelio.

„Buvusiose kareivinėse įsirenginėjau studiją, mačiau, kad su senais, caro laikus menančiais langais teks atsisveikinti, kilo idėja juos panaudoti ne prakuroms, o prikelti antram gyvenimui. Parodoje jie puikiai rado savo vietą”, – sakė J. Danielevičius.

VDU Centriniuose rūmuose, prie didžiosios salės kabanti nuotraukų paroda trykšta gyvumu ir ekspresija. Kodėl parodoje eksponuojamos būtent „Kaunas Jazz” akmirkos, teiraujamės paties autoriaus.

Jis pasakoja, kad festivalis „Kaunas Jazz” prieš penkerius metus buvo pirmas renginys, kurį jam teko fotografuoti, grįžus iš ilgametės emigracijos JAV.

„Pasakyti paroda kažko pompastiško ir didingo nenorėta, tiesiog susikaupė didžiulis archyvas nuotraukų, o jos juk turi būti rodomos”, – sakė J. Danielevičius.

Per penkmetį autorius sukaupė daugiau kaip 8 tūkst. eksponatų, iš kurių parodai atrinkti 24.

Kūrėjas pasakoja, kad eksponatų atranka buvo sunkiausia dalis, ji vyko keliais etapais, kol galinėje stadijoje liko apie 100 – 150 kadrų.

„Atsižvelgiant į erdvę ir idėją eksponuoti atrinkau labiausiai festivalio nuotaikas, emocijas, verdantį veiksmą scenoje perteikiančias nuotraukas. Kaip matysite, įamžintų atlikėjų svoris muzikiniame pasaulyje gali buti ir didesnis, negu tų kurie buvo atrinkti, bet šįkart toks buvo mano pasitinkimas.”

Paroda VDU Centriniuose rūmuose (S. Daukanto g. 28) kabės iki gegužės 8 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA