Dizaino fiesta kviečia padiskutuoti apie socialines inovacijas Kaunui | Kas vyksta Kaune

Dizaino fiesta kviečia padiskutuoti apie socialines inovacijas Kaunui

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį pačioje Kauno miesto širdyje įsikūrusiuose „Pienocentro“ rūmuose skambiai startavo „Dizaino savaitė 2016“, šiandien ji kviečia į konferenciją: „Socialinės inovacijos Kaunui”.

Festivalis išties prasidėjo skambiai – šokio teatro „Aura“ šokėjai  improvizuotu šokiu ne tik atidarė savaitę truksiančią dizainerišką fiestą, tačiau pristatė ir Svetlanos Baturos fotografijos parodą Judesio diagrama”.

Pirmąją festivalio dieną Profesinio meistriškumo akademija”  pakvietė dalyvauti atviroje diskusijoje „Floristikos industrijos Lietuvoje – realybė ar mitas?!” ir taip sėkmingai pradėjo  renginių ciklą, skirtą Lietuvos floristikos dizaino industrijoms. Dr. Marija Drėmaitė gausiai susirinkusius ir pasiilgusius originalaus dizaino lankytojus viešos paskaitos metu supažindino su autorine knyga „Progreso meteoras. Modernizacija ir pramonės architektūra Lietuvoje 1918–1940 m.“.

Gegužės 3d. „Dizaino savaitė 2016” ir toliau džiugins  meno mylėtojus renginių įvairumu. Kūrėjai NYKOKA kvies įsiamžinti ir tapti festivalio dalimi kūrybinėse dirbtuvėse Veidasienė”. Kartu su iniciatyva Hub Camp” ir socialinio verslo guru Mindaugu Daniu gvildensime meno, sovietinio palikimo, šiandienos šeimos ir šiuolaikinio Kauno temas. Pokalbių metu galėsite išgirsti Dainiaus Lanausko, projekto “Kaunas pilnas kultūros” atstovų ir netgi gatvės menininkų nuomones šiandien daugeliui mūsų aktualiais klausimais.

Taipogi gegužės 3 d. Romuvos” kino teatre startuoja „Stilingas Kinas“, kurio metu galėsite pamatyti laiko patikrintus ir įvertintus filmus : „Didis grožis (La grande bellezza)“; „Coco prieš Chanel (Originalus pavadinimas: Coco Before Chanel / Coco avant Chanel)“ ir „Gėlėti sapnai (L’écume des jours)“ . Mieste antrąją festivalio dieną į kūrybinės dirbtuves „Interjero virsmas“ taip pat kviečia suomiai Henrik ir Isa Enbom, Gintautas Ačas, VDA, Kauno kolegijos ir Taikomosios dailės mokyklos studentai. Dirbtuvių metu, naudodami antrinio dizaino techniką, dalyviai kurs seminarų erdvės interjerą projektui „Kūrybos kampas 360“.

Kiekvieną dieną Dizaino savaitė 2016” kviečia Kauno miesto gyventojus ir svečius užsukti ir pamatyti daugiau nei keturiasdešimt baldų, plakatų, instaliacijų bei unikalių menininkų asmeninių parodų. Taip pat sudalyvaukite bent vienoje konferencijoje, seminare ar pranešime, kurių „Dizaino savaitė 2016“ šiemet žada daugiau nei dvidešimt!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA