Darbo partija traukia maisto produktų kainų ir pabėgėlių kortą | Kas vyksta Kaune

Darbo partija traukia maisto produktų kainų ir pabėgėlių kortą

BNS 2016/05/02 09:56
DELFI nuotr.

Valdantiesiems priklausantys „darbiečiai“ ragina koalicijos partnerius sušaukti skubią politinę tarybą dėl augančių maisto kainų ir politinio susitarimo dėl pabėgėlių pasirašymo, taip pat siūlo skubiai apsispręsti dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mažinimo būtiniausiems maisto produktams.

Valdančiųjų politinė taryba dėl lengvatinio 5 proc. PVM tarifo nei visiems būtiniausiems maisto produktams, nei atskiriems, pavyzdžiui, mėsai, žuviai, pieno produktams dar nėra priėmusi sprendimo – Finansų ministerijos paprašyta suskaičiuoti, kokias netektis dėl šių lengvatinių tarifų patirtų biudžetas.

„Akivaizdžiai PVM mažinimo klausimas užsitęsė. Mūsų manymu, tai vienintelis greitas būdas stabdyti ir netgi mažinti augančias maisto kainas. Finansinių paskaičiavimų po paskutinės tarybos iš Finansų ministerijos dar negavome, bet tikimės, kad jie bus skubiai padaryti“, – pranešime spaudai sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Pasak jo, anksčiau paskutinėje politinėje taryboje iš esmės buvo pritarta „darbiečių“siūlymui pasirašyti politinį susitarimą dėl tolimesnės politikos pabėgėlių perkėlimo klausimu. Darbo partija siūlo nebepriimti papildomų priverstinių kvotų iš ES ir ieškoti kitų būdų pabėgėlių krizei spręsti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA