Lyčių diskriminacija stabdo naujojo Panemunės paplūdimio veiklos startą | Kas vyksta Kaune

Lyčių diskriminacija stabdo naujojo Panemunės paplūdimio veiklos startą

Panemunės paplūdimys / R.Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės valdininkai pateko į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos akiratį. Planuojama dar vasario mėnesį paskelbtą konkursą dėl Panemunės paplūdimio prekybos paviljono administravimo rengti iš naujo. To prireikė, nes konkurso sąlygose buvo išskirta viena darbo vieta, kurioje turėjo dirbti vyras. Lygių galimybių kontrolierius teigia, kad tokia sąlyga prieštarauja įstatymams.

Miesto valdžia, gavusi kontrolierių įvertinimą, suskubo keisti konkurso taisykles ir panaikinti nuostatą, kad Smetonos alėjoje pastatytame prekybos paviljone galėtų dirbti tik vyriškos lyties darbuotojas. Konkurse iš naujo teks dalyvauti ir jo laimėtojams, o tai gali sutrukdyti jau metus tuščiai stovinčio paviljono veiklą pradėti nuo šiltojo metų sezono pradžios.

Miesto politikams teikiamame aiškinamajame rašte teigiama, kad kovo 7-ąją buvo sustabdytos sutarties pasirašymo procedūros su laimėtoju. Taip pat trumpinamas naujo konkurso paraiškų teikimo terminas. Jį siūloma mažinti nuo 30-ies iki 20-ies kalendorinių dienų. Be kita ko, naikinamas ir vyrų lyties išskyrimas.

Miesto savivaldybė už Europos Sąjungos lėšas atnaujintą paplūdimį nori išnuomoti penkiems metams. Konkurso laimėtojas gaus teisę operuoti 141 kv. m prekybos paviljoną, per sezoną turės pritraukti ne mažiau kaip tūkstantį klientų ir užtikrinti švarą paplūdimyje. Konkurso laimėtojas privalo sukurti ne mažiau kaip vieną naują darbo vietą šiame objekte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA