„Lidl“ darbuotojai prabilo apie parduotuvių atidarymo datą | Kas vyksta Kaune

„Lidl“ darbuotojai prabilo apie parduotuvių atidarymo datą

R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jausdamas didelį susidomėjimą naujo prekybos tinklo „Lidl“ atidarymo tema, bendravo su darbuotojais, kurie jau dirba „Lidl Lietuva“ bendrovėje ir jų teiravosi, kokią informaciją jie turi apie naujo prekybos tinklo startą.

Viešoje erdvėje vos ne kasdien pasirodo prieštaringa informacija apie laukiamo prekybos tinklo startą Lietuvoje. Vienur rašoma, kad atidarymas – jau už savaitės, kiti teigia, kad parduotuvės atsidarys šiomis dienomis, tačiau darbuotojai, pradėję darbuotis prekybos tinkle teigia, kad kol kas oficialiai atidarymo data net darbuotojams nėra žinoma.

„Visi kalba apie birželio 2 dieną, tačiau niekas šios datos dar nepatvirtino. Žinome tik tiek, kad gegužės vidury baigsis visų darbuotojų mokymai ir tuomet jau lauksime, kada galėsime aptarnauti pirmuosius klientus”, – pasakojo naujieji „Lidl” darbuotojai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, prekybos centrai Šiaurės ir Baltų prospektuose jau sulaukė pirmųjų prekių. Po truputį vežamos negendančios prekės, jos kraunamos į parduotuvių lentynas. Kiekvieną dieną prie naujų prekybos centrų pastebimas žmonių sujudimas, nes vykdomi intesyvūs darbuotojų mokymai.

Marius Kybartas, „Lidl Lietuva centrinės tarnybos vadovas, atsakingas už „Lidl Lietuva“ plėtrą, logistiką ir antrinių žaliavų valdymą, pristatydamas “Lidl” papasakojo, kad kol kas veiklą vykdo 27-iose Europos šalyse, tačiau planuojama plėstis į Serbiją ir JAV.

Prekybos tinkle viso veikia 140 logistikos centrų. Pagal parduodamų maisto produktų skaičių, „Lidl“ užima ketvirtą vietą pasaulyje.

M.Kybartas patvirtino, kad „Lidl Lietuva“ prekybos tinklas startuos šiais metais, o pirkėjai galės įsigyti per 1600 produktų. Planuojama, kad iki metų pabaigos prekybos tinkle dirbs per 1300 darbuotojų, o iki metų pabaigos duris atvers apie 20 prekybos centrų.

„Lidl Lietuva“ įmonė įkurta dar 2002-iais, tačiau dėl ekonominės situacijos rinkoje 2006-iais naujos įmonės veikla pristabdyta. 2010-iais “Lidl Lietuva” atnaujino veiklą, 2013-iais pastatyta pirma parduotuvė Vilniuje, Šeškinėje, o 2015-ųjų rugpjūtį baigtos statybos Kauno rajone, Ramučiuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA