FIBA liko patenkinta LKF veiksmais | Kas vyksta Kaune

FIBA liko patenkinta LKF veiksmais

delfi.lt 2016/05/01 20:42
DELFI nuotr.

Tarptautinės krepšinio organizacijos (FIBA) vykdomasis komitetas liko patenkintas Europos krepšinio federacijų veiksmais. Šeštadienį Paryžiuje vykusiame susitikime taip pat buvo paskelbti keli svarbūs nutarimai.

FIBA nusprendė paprašyti 14-os šalių šalių, tarp kurių yra ir Lietuva, federacijų dar kartą patvirtinti, jog bus taikomos atitinkamos sankcijos tiems klubams, kurie pasirinks Eurolygos organizuojamą Europos taurės turnyrą.

Taip pat FIBA nori platesnio kiekvienos šalies federacijos situacijos paaiškinimo. Ji prašo, jog LKF ir toliau draustų Vilniaus „Lietuvos rytui“ žaisti Europos taurės turnyre.

Tačiau nors LKF jau paskelbė apie sankcijas, sostinės klubas atsisako palikti Europos taurę – su Europos taurės turnyru Lietuvos vicečempionai yra sudarę trejų metų sutartį ir neketina nieko keisti.

„Pasirinkome turnyrą ir jame žaisime. Mes – ne kekšė. Tikrai nekeisime savo sprendimo: jį priėmėme ir jo laikysimės. Tikrai nebus taip, kad kažkas už mus nuspręs, ką ir kaip mums daryti. Tegul jie sprendžia savo problemas, o mes spręsime savas“, – prieš kelias savaites Krepšinis.lt susidariusią situaciją komentavo klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Jeigu „Lietuvos rytas“ nepakeis savo sprendimo dėl rungtyniavimo Europos taurėje, pasak LKF, jis bus šalinamas iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL).

Tačiau vėliau tiek LKL prezidentas Remigijus Milašius, tiek LKL direktorius Romualdas Brazauskas pareiškė, kad Vilniaus klubas tikrai nebus šalinamas iš Lietuvos pirmenybių.

FIBA taip pat paskelbė nebepripažįstanti Adrijos lygos.

Kitas FIBA vykdomojo komiteto susitikimas įvyks gegužės 14 dieną Miunchene.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA