Skaitytojas: kauniečiai, padėkite išspręsti problemą | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: kauniečiai, padėkite išspręsti problemą

Skaitytojo nuotr.

„Sveiki, turime problemą Šilainių mikrorajone“, – rašė mūsų redakcijai prisistatyti nepanoręs skaitytojas. „Senyvo amžiaus gyventojos iš mūsų namo ir aplinkinių namų užsiima keistoka „socialine“ veikla – šeria laukines kates ir paukščius“, – teigė jis.

Skaitytojo nuomone, gyvūnų šėrimas nėra blogas dalykas, jeigu tai neperžengia tam tikrų ribų, o nuotraukose matosi, kad namo gyventojos katėms bei paukščiams maistą palieka tiesiog sudėdamos jį ant žemės.

„Dėl jų veiklos prie laiptinės pastoviai slampinėja katės, laipioja ant automobilių stovėjimo aikštelėje paliktų automobilių ir juos braižo“, – bėdas pasakojo kaunietis. „O ta šėrykla atrodo taip, tarsi kažkas nuolat privemia prie laiptinės“, – teigė jis. „Jei kažkas palieka laiptinės duris atviras, būna ir taip, jog prasmukę į vidų katės nusišlapina kažkur ir po to gyvename dvoke.“

Maistą palieka ne tik ant žemės

Tiesa, ne visos namo gyventojos maistą palieka ant žemės. „Labiau pažengusios gyventojos turi įsirengę rimtesnes šėryklas“, – pasakojo portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas ir pridūrė, jog tos rimtesnės šėryklos – nuo šalimais esančio šiukšlių konteinerio sutemptų šiukšlių buveinė.

Pasak kauniečio, ši situacija – ne nauja ir nepaliauja blogėti. „Jų (kačių, red.) vis daugėja, apie higienos faktorius išvis sunku kažką kalbėti, nes tos šėryklos yra nešvarios, o kokiomis ligomis serga katės galima tik spekuliuoti. Aplink gyvena daug jaunų šeimų su mažais vaikais, kurie šalia tų šėryklų žaidžia“, – apie įsisenėjusią problemą pasakojo kaunietis.

Jo nuomone, viena didžiausių bėdų yra tame, kad katės slampinėja ne tik šalia gyvenamųjų namų, bet ir prie vaikų žaidimų aikštelių ar pradinės mokyklos teritorijoje. Taip pat kyla pavojus ir vedžiojant namuose laikomus augintinius.

„Mums patiems tai sukelia nepatogumų dėl mūsų augintinių vedžiojimo, taip pat nuolat bijome, kad netyčiom neparagautų per visą kiemą išmėtytose „mini šėryklose“ esančio maisto (neatmetame tikimybės, kad yra bobučių, kurios ir nuodija kates)“, – rašė skaitytojas.

„Nuaras“ nepadės

Kaunietis pripažino, jog nežino, kaip reikėtų spręsti susidariusią situaciją. „Atrodytų, išsikviestume „Nuarą“, išgaudytų tas kates ir viskas susitvarkytų“, – teigė jis. „Deja, jei šeria ne kates, tai paukščius, o su tų šėryklų maisto kiekiais emigruotų katės iš kitų rajonų ir tiek.“

Skaitytojo nuomone, reikėtų spręsti ne šeriamų gyvūnų, o juos šeriančių gyventojų problemą. „Problema slypi tose senyvo amžiaus moteriškėse, kurios tikriausiai nuoširdžiai tiki savo veiklos kilnumu, o kokią tarnybą joms kviesti nelabai aišku“, – teigė jis ir pridūrė, jog labai laukia patarimų, kaip būtų galima spręsti tokią problemą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA