Visiems atvira ministerija tikriausiai grįš į Kauną | Kas vyksta Kaune

Visiems atvira ministerija tikriausiai grįš į Kauną

R. Tenio nuotr.

„Fluxus ministerija“ – neatsiejama Kauno kultūros dalis. Bent jau buvo. Tačiau šiuo metu menų inkubatoriaus globėjai vykdo balsavimą, kuriame sprendžiama naujosios ministerijos vieta, kuria dar kartą gali tapti Kaunas.

[galerija kiek=”24″]

Balandžio 27-ąją dieną „Fluxus“ ministerija savo Facebook paskyroje paskelbė, jog meno inkubatorius vėl sugrįžta, tačiau patys balsuojantieji nuspręs, į kurį iš trijų didžiųjų Lietuvos miestų ji turėtų nukeliauti.

Sienos, kurios visad kels nostalgiją

Vos įžengę į patalpas, projekto vadovas ir „Fluxus“ ministras Artūras Zuokas bei viceministras Edgaras Stanišauskas pripažino, jog užplūsta emocijos ir prisiminimai apie čia nuveiktus darbus. Tiesa, buvę vadovai nesigaili nusprendę iškelti ministeriją iš buvusio „Lituanicos“ batų fabriko pastato, papuošto 260 kv. metrų dydžio meistru, žvelgiančiu į Kauno pilies pusę.

„Čia buvo tokia mintis, tiek Vilniuje, tiek čia, jog ministerija turi būti vieta sėkloms sudygti, bet neturėjo tapti daržu arba šiltnamiu. Viena iš didžiausių valdžios remiamų inkubatorių problemų ir yra, jog visi dalyviai yra ganėtinai silpni. „Fluxus“ ministerijoje dalyviai žinojo, jog yra laiko limitas ir tie, kas buvo stiprūs, pajėgūs, džiugu girdėti, sugebėjo atsistoti ant kojų ir atsispirti,“ – komentavo A. Zuokas.

Į tas pačias patalpas negrįš

Projekto vadovai, paklausti, ar ministerija negrįš į tas pačias patalpas, jei laimės Kaunas, sutiko, jog buvęs pastatas buvo kiek per didelis ir reikėtų ieškotis kito.

„Turime kelis variantus. Visi jie Kauno centre, vienas netgi Laisvės alėjoje, tačiau konkrečiai įvardinti negalime. Norisi mažesnių patalpų. Nors ši „Lituanikos“ fabriko vieta buvo unikali. Liūdna, bet projektą nužudė šildymo sąskaitos. Tiek Vilniuje, tiek čia, Kaune, užtrukdavo, kol galėdavome susimokėti visas skolas,“ – kalbėjo ministras, tačiau pridūrė, jog tikisi pagalbos iš miesto valdžios.

„Kauno ambicija tapti Europos kultūros sostine tikrai padėtų ministerijai įsitvirtinti. Taip pat mieste yra ir nebloga terpė sklisti tokioms idėjoms, o ir naujasis meras yra atviras pasiūlymams“, – sakė A. Zuokas.

Visi norintys atiduoti balsą už pasirinktą miestą gali tai padaryti čia. Balsavimas vyks iki gegužės pirmosios savaitės pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA