Naujasis zoologijos sodo sezonas – kupinas naujovių | Kas vyksta Kaune

Naujasis zoologijos sodo sezonas – kupinas naujovių

Š. Kubiliaus nuotr.

Kauno zoologijos sodas 77-ąjį kartą atvėrė duris lankytojams ir triukšmingai pradėjo vasaros sezoną.

Pasak Kauno sodo atstovės Neringos Kirijenkaitės, šįmet zoologijos sodas vasarą pasitinka atsinaujinęs – pasipildė ne tik gyvūnų ekspozicija, bet ir veiklų zoologijos sode sąrašas.

„Šiuo metu kasdien zoologijos sode galima pamatyti maždaug penkis gyvūnų pristatymus, bet nuo liepos mėnesio vyks daugiau, su profesionalesne technika, įgarsinimu, kur gyvūnų prižiūrėtojai pateiks tokią informaciją, kuri leidžia lankytojui geriau susipažinti su gyvūnu“, – pasakojo N. Kirijenkaitė.

Tačiau gyvūnų pristatymai – ne vienintelė staigmena, laukianti seniai zoologijos sode besilankiusiųjų.

Lapkritį į zoologijos sodą iš Olandijos atvykę broliai liūtai jau taip pat drąsiai rodosi lankytojams. „Liūtai mėgsta šilumą, tad žiemą jie praleido šildomose patalpose. Mes jų kaip ir nematėm iki šio sezono“, – pasakojo zoologijos sodo atstovė.

Pasak plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėjos Angelės Grėbliauskienės, broliai Dango ir Guris jau priprato prie pasikeitusios aplinkos ir gyvena su zoologijos sodo senbuve, trylikamete liūte Mole.

Vis dėlto bene svarbiausia naujiena sezono atidaryme – balandžio pradžioje gimęs kupranugarės jauniklis. Nors ir gimęs šiek tiek per anksti, šis jauniklis – pirmasis po daugelio metų, gimęs Kauno zoologijos sode be jokių komplikacijų.

Sezono atidarymo metu zoologijos sodo lankytojai kviečiami siūlyti šiam jaunikliui vardą. „Populiariausi kol kas – Mėja, Maja, Balandė dar buvo… Dėl to, nes balandžio mėnesį gimusi“, – apie tai, kokius vardus siūlo žmonės, pasakojo renginio savanorė.

Jauniklei vardas bus išrinktas burtų keliu iš visų pasiūlymų, o žmonės, kurių pasiūlymas taps laiminguoju, gaus nemokamą ekskursiją zoologijos sode tam, kad galėtų iš arčiau susipažinti gyvūnais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA