Prieš pat ypatingą premjerą „Auros” choreografę ištiko insultas | Kas vyksta Kaune

Prieš pat ypatingą premjerą „Auros” choreografę ištiko insultas

delfi.lt 2016/04/29 15:54
R. Tenio nuotr.

Svetur naujausią savo spektaklį „Godos“ jau pristatęs Kauno šokio teatras „Aura“ itin intensyviai ruošėsi premjerai Lietuvoje, Kaune. Vis dėlto vakaras, turėjęs ne tik vainikuoti šokio festivalį ypatinga premjera bei susitikimu su choreografais ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Norvegijos, netikėtai apsigaubė rūku. Spektaklio choreografę Birutę Letukaitę netikėtai ištiko insultas.

Likus kelioms valandoms iki „Godų“ premjeros Kaune, apie choreografės būklę DELFI papasakojo šokio teatro „Aura“ atstovė spaudai Edita Grudzinskaitė-Kiznienė. „Insultas Birutę ištiko lygiai prieš savaitę, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Ji vis dar ligoninėje, tačiau džiaugiamės, kad jos būklė stabili, bendraujame su ja, ji konsultuoja svarbiais, su premjera susijusiais, klausimais“, – kalbėjo E. Grudzinskaitė-Kiznienė.

Anot pašnekovės, žiūrovams neverta nerimauti – spektaklis įvyks, net ir susitikimas su choreografais įvyks. „Viskas vyks taip, kaip planuota, tik labai gaila, kad pati Birutė negalės dalyvauti. Kai žinome ir matome, kiek ji į visa tai įdėjo širdies ir pastangų, išties apmaudu, – pasakojo atstovė spaudai. – Ji turėjo dalyvauti ir susitikime su choreografais, kuriame dalyvaus svečiai iš Norvegijos, tačiau to padaryti negalės.“

Pasidomėjus, ar anksčiau nebuvo matyti kažkokių ženklų, prognozuojančių sveikatos sutrikimus, Edita neneigė: „Buvo, net ir po „Godų“ premjeros Norvegijoje ją teko vežti į ligoninę, ten ji pragulėjo visą savaitę. Sunku sustabdyti tokį žmogų, tiesiog neįmanoma“.

Atstovė spaudai patikino, kad insulto priežastys gali būti dvi: įtampa ir stresas dėl premjeros ir netekties skausmas dėl teatrą paliekančios šokėjos. „Ji labai jautriai sureagavo į tai, kad viena ilgametė teatro narė išeina iš kolektyvo ir išvažiuoja mokytis į Italiją. Nors, žinoma, nemažai prisidėjo ir įtampa dėl premjeros“, – tikino pašnekovė.

Vis dėlto pokalbio pabaigoje Edita pakartojo, kad žiūrovai šįvakar „Godas“ tikrai pamatys ir tikino, kad vis gerėjanti Birutės sveikata nuteikia teigiamai, tad tikisi, kad ji greitai sugrįš į įprastas vėžes.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA