Rekonstruojamas didžiausias Lietuvoje – Centrinis Kauno turgus | Kas vyksta Kaune

Rekonstruojamas didžiausias Lietuvoje – Centrinis Kauno turgus

Organizatorių nuotr.

Prieš septynerius metus atidarytas didžiausias Lietuvoje Centrinis Kauno turgaus šiuo metu yra renovuojamas ir pertvarkomas. Tačiau vykstant atnaujinimo darbams turgus ir toliau dirba pilnu pajėgumu.

[galerija kiek=”3″]

Rekonstrukcijos metu prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus prekybos salės bus sujungtas į vieną didelę erdvę, kurioje lankytojai galės dar patogiau apsipirkti. Centrinėje naujojo turgaus erdvėje, kuri sudaro daugiau kaip 80 procentų ploto, bus išdėstytos vaisių ir daržovių, šviesios mėsos, rūkytų gaminių, pieno, duonos, kulinarijos ir konditerijos bei  žuvies produktų zonos. O visą naująją erdvę apjuos stiklinėmis pertvaromis atskirtos kavinės, restoranai, specializuotos krautuvėlės, prekiausiančios išskirtiniais, tik šiame turguje esančiais maisto produktais.

Po rekonstrukcijos naujoji bendra turgaus erdvė sieks daugiau kaip 5500 kvadratinių metrų.

„Po atnaujinimo pirkėjai galės dar patogiau apsipirkti. Maisto prekių pasirinkimas bus ypač gausus. Pagerės ir turgaus pardavėjų darbo sąlygos. Turguje įrengiama moderni, taupi ir aplinkai draugiška infrastruktūra: vėdinimas, šildymas, apšvietimas. Atnaujintos ir modernizuotos pardavėjų darbo vietos atitiks aukštus sanitarijos ir higienos reikalavimus“, – vardijo prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Turgaus vidaus interjerą kuria gerai žinomi Lietuvos architektai Ričardas Stulpinas ir Tomas Furmonavičius. Pastarieji ir pasiūlė pastato viduje atverti dar daugiau erdvės, kuri padės pabrėžti turgaus dydį ir čia esančios pasiūlos įvairovę. Tuo pačiu interjere išliks ir tradiciniam turgui būdingų, jaukią bei spalvingą aplinką kursiančių elementų.

Vykstant atnaujinimo darbams turgus veiklos nesustabdė ir ateityje nestabdys. Toliau dirbama pilnu pajėgumu – kol viena pusė renovuojama, prekybininkai susitelkė kitoje. Kaip ir anksčiau, čia prekiaujama vaisiais, daržovėmis, žuvimi, pieno ir mėsos produktais, veikia kavinės, kepyklėlės ir specializuotos krautuvėlės, gausu Lietuvos ūkininkų užaugintos produkcijos.

Planuojama, kad atnaujinimo darbai bus baigti birželio pradžioje.

Į Centrinį Kauno turgų patogu atvykti automobiliu, kadangi šalia yra patogi ir erdvi automobilių stovėjimo aikštelė.

Turgų lengvai galima pasiekti ir viešuoju miesto transportu, nes praeitais metais greta buvo įrengtas viešojo transporto terminalas, į kurį atvyksta 10-ojo, 20-ojo ir 28-ojo maršruto autobusai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA