Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimas Kaune vyks tik per šventes | Kas vyksta Kaune

Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimas Kaune vyks tik per šventes

BNS 2016/04/28 08:44
Kaunas.lt nuotr.

Šiltuoju metų laiku Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje Kaune šauliai kiekvieną savaitgalį keldavo Vyčio Kryžiaus vėliavą. Savivaldybei neskyrus finansavimo, iškilmingas ceremonialas vyks tik per valstybės šventes, rašo dienraštis „Kauno diena“.

„Savaitgaliais ceremonijos nebebus. Iki šiol ceremonija buvo įtraukta į pagrindinių miesto kultūros renginių sąrašą ir minimaliai finansuojama – šauliai aprūpinti uniformomis, gaudavo minimalius dienpinigius transporto išlaidoms padengti. Dabar ceremonija bus tik šaulių reikalas. Per valstybės šventes Vyčio Kryžiaus vėliavą kelsime, o kiekvieną savaitgalį neturime galimybių“, – patvirtino Lietuvos šaulių sąjungos Kauno apskrities 2-osios Vytauto Didžiojo šaulių rinktinės vadas Židrūnas Sadauskis.

Jo teigimu, šauliai teikė savivaldybei paraišką, kad galėtų tęsti šią tradiciją, tačiau paraiška buvo atmesta, o žadėtos derybos su savivaldybe dėl alternatyvų taip ir neįvyko. Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas sakė, kad vis dar vyksta gautų paraiškų vertinimas.

Tarpukariu gimusią tradiciją šauliai rengdavo kiekvieną savaitgalį nuo gegužės iki rugsėjo pabaigos. Vyčio Kryžiaus vėliava būdavo keliama 12 val., o nuleidžiama 16 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA