Kaune oficialiai atidaryta naujoviška automobilių savitarnos plovykla | Kas vyksta Kaune

Kaune oficialiai atidaryta naujoviška automobilių savitarnos plovykla

Kas vyksta Kaune nuotr.

Nuo šiol kauniečiai vairuos dar švaresnius automobilius. Trečiadienį Kaune oficialiai atidaryta pirmoji UAB „Švaros broliai” savitarnos plovykla.

Kaune vairuotojų jau laukianti bekontaktė automobilių savitarnos plovykla yra pirmoji Kaune ir ketvirta Lietuvoje. Atidarymo proga kauniečiai tris valandas savo automobilius galėjo švarinti nemokamai, o iki vasaros pradžios turės galimybę ja naudotis pigiau nei įprasta.

Pasak projekto vadovo Tomo Leonavičiaus, plovykla iš tradicinių, kuriose plaunama su šepečiu ar kempinėmis, išsiskira tuo, kad yra bekontaktė, o plovimo procesui naudojama pažangi technologija su aktyviomis mikrogranulėmis. Jų pagalba aukšto slėgio ir karšto vandens būdu automobilis preciziškai nuplaunamas.

Plovykloje galima naudotis penkiomis programomis.

T. Leonavičius pastebėjo, kad pagal srautus, šios bekontaktės automobilių plovyklos Vilniuje lankomos dažniausiai.

Pašnekovo teigimu, į plovyklą gali nebijoti važiuoti naujus automobilius turintys vairuotojai, nes garantuojama, kad bekontakčio plovimo metu nebus pažeisti kėbulo dažai.

Jis patarė automobilį plauti išlaikant 25-30 cm atstumą nuo kėbulo, kad jis nebūtų pažeistas.

T. Leonavičius atskleidė, kad nauja plovykla pajėgi nuplauti net iš Dakaro lenktynių grįžusius automobilius, toks neseniai buvo plautas, tiesa, prie jo paplušėti teko kiek ilgiau – 10-15 min.

Pašnekovas atskleidė, kad nauja plovykla labiau pritaikyta ne tokiu storu purvo sluoksniu padengtiems automobiliams.

Kad automobilis būtų tinkamai prižiūrėtas, jį specialistas patarė plauti dažnai, „o ne kas pusę metų”.

Vienas iš UAB „Švaros brolių” akcininkų, valdybos pirmininkas Evaldas Kinderis pasakojo, kad šįmet Baltų prospekte planuojama atidaryti dar vieną plovyklą, jau žymiai didesnę, automatizuotą, kuri gebės nuplauti 100 automobilių per valandą. Kitų metų planuose – didžiulė plovykla Muravos sankryžoje Savanorių prospekte.

Įmonės atstovai mano, kad bekontaktės plovyklos turi perspektyvą: manoma, kad per penkerius metus jos išstums visas šepetines plovyklas, ar bent jau didžiąją jų dalį.  

„Pažiūrėkim į dideles šalis, štai šiuo metu Lenkijoje apie 90 proc. plovyklų – bekontaktės”, – pridūrė T. Leonavičius.

Plovykloje kainos prasideda nuo 50 euro centų, teigiama, kad tinkamai nuplauti automobilį galima išleidžiant nuo 3 eurų.

Iki birželio 1 d. šioje plovykloje dovanojamas dvigubai ilgesnis plovimo laikas, nei užmokama.

„Švaros broliai” atsirado prieš daugiau nei 18 metų. Jie pirmieji Lietuvoje pasiūlė kompleksines automobilių švaros paslaugas. Įmonėje dirba beveik 500 darbuotojų.

Naująją plovyklą galima rasti Sukilėlių pr. 88 B, šalia  parduotuvės „Iki Topolis”. Ji vairuotojų Kaune lauks visą parą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA