Teismas: R.Morkevičius vasaros savaitgalius leis už grotų | Kas vyksta Kaune

Teismas: R.Morkevičius vasaros savaitgalius leis už grotų

delfi.lt 2016/04/27 17:38
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Remigijus Morkevičius, gerai žinomas buvęs daugkartinis Tailando bokso ir bušido nugalėtojas, be jokio pagrindo užpuolęs gatve ėjusį užsienietį iš balos vėl išlipo sausas, tik patuštinęs kišenes. Kauno apylinkės teismas R. Morkevičiui už viešosios tvarkos pažeidimą skyrė 20 parų arešto.

Prokurorai prašė R. Morkevičių 9 mėnesiams siųsti už grotų, tačiau sportininkas atsipirko kur kas švelnesne bausme.

R. Morkevičiui skirta 30 parų arešto, tačiau ši bausmė sumažinta trečdaliu, nes vyras savo kaltę visiškai pripažino. Bausmę R. Morkevičius galės atlikti laisvomis dienomis, tai yra savaitgaliais.

Lietuvos sporto universitete (LSU) besimokantis R. Morkevičius teigė, jog šiuo metu rašo bakalauro darbą.

Sportininkas neslėpė, kad nuosprendžio neskųs.

„Atsėdėsiu ir tiek”, – teigė R. Morkevičius.

Primename, kad balandžio 11-osios vakarą R. Morkevičius siautė Rotušės aikštės prieigose.

Atgailauja

Byla teismą pasiekė vos per porą dienų. Tuomet posėdyje dalyvavo ir nukentėjęs Airijos pilietis.

Vos gavęs žodį R. Morkevičius atsiprašė nukentėjusio vyro. Prokurorė teigė, kad R. Morkevičius rotušės aikštėje stabdė automobilius ir bandė ištraukti vairuotojus. To nepavykus padaryti kumščiu smogė į galvą pro šalį einančiam užsieniečiui.

„Kaltę pripažįstu ir gailiuosi“, – teigė R. Morkevičius.

Sportininkas pasakojo, jog tą pirmadienį „išgėrinėjo Rotušės aikštėje“. Vyras apsilankė bare ir gėrė alkoholinius gėrimus.

„Tada atsibudau namuose ir perskaičiau internete, kad esu ieškomas ir pats prisistačiau į policiją. Aš labai retai išgeriu“, – teigė R. Morkevičius.

Kaunietis teigė, kad neatsimena išpuolio.

„Čia kaip iš filmo“, – sakė R. Morkevičius.

Kaunietis pasakojo, kad tuomet išgėrė 4-6 stikliukus stipraus gėrimo.

„Tada atsibudau namuose ir draugė pasakė, kad perskaityčiau internetą. Tada paskambinau 112 ir pasakiau, kad esu paieškomas. Mane nukreipė į Centro policijos komisariatą. Atvyko pareigūnai ir mane pasiėmė“, – sakė R. Morkevičius.

Sportininkas neslėpė, kad išgėręs sunkiai tvardosi.

„Visus konfliktus padariau girtas. Aš prisiekiu, kad jei kas mane pamatys girtą – duosiu premiją. Paskutinį kartą alkoholį vartojau prieš pusmetį. Pastebėjau, kad negaliu gerti“, – kalbėjo R. Morkevičius.

Nukentėjęs užsienietis pareiškė civilinį ieškinį – 2,5 tūkst. eurų. R. Morkevičius pilnai su juo sutinko ir pinigus sumokėjo iškart po posėdžio.

„Labai atsiprašau, kad jus užpuoliau be jokios priežasties. To daugiau niekada nebus“, – sakė R. Morkevičius priėjęs prie nukentėjusio vyro.

Gynė draugę

R. Morkevičius užpuolė kur kas už save aukštesnį ir stambesnį vyrą. Airis pasakojo, kad apie 22 val. rotušės aikštėje su drauge ėjo po vakarienės ir pamatė ateinantį R. Morkevičių.

„Supratau, kad kyla grėsmė, todėl atsistojau tarp draugės ir jo. Mačiau, kad jis ateina ir sulaukiau smūgio. Praradau sąmonę“, – pasakojo Campbellas Stewartas.

Tuomet užsienietis buvo išvežtas į ligoninę. Jam diagnozuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas. Krisdamas vyras į grindinį susižeidė pakaušį. Taip pat jam konstatuotas skruosto sumušimas.

Tai buvo trečias airio vizitas Kaune. Tačiau jis nepuolė peikti Kauno.

„Tiesiog būsiu atsargesnis“, – sakė užsienietis.

Trečias kartas

Baigiamojoje kalboje prokurorė pabrėžė, kad tai jau trečiasis atvejis, kai neblaivus sportininkas užpuola žmones.

„R. Morkevičius nesistengė slėptis ir pats pranešė policijos pareigūnams. Deja, tai jau trečias atvejis, kai jis pavartojęs alkoholio padaro analogiškas veikas. Jis kaltę pripažįsta ir pakanka duomenų jo kaltei įrodyti“, – sakė prokurorė.

Paskutinį kartą, 2013 metų gruodį, už merginos užpuolimą Kauno senamiestyje R. Morkevičius buvo nuteistas laisvės apribojimu ir bauda. Ši bausmė jau atlikta.

„Aš labai apgailestauju, kad vėl atsidūriau teisme. Pasižadu daugiau negerti. Daugiau niekas manęs nepamatys su alkoholiu. Supratau šią pamoką“, – tardamas paskutinį žodį kalbėjo R. Morkevičius.

„Jį reikia gydyti. Blaivas jis normalus žmogus, tačiau išgėręs visiškai pasikeičia. Jis čempionas, turi garsinti Lietuvą, o ne mušti žmones. Jam tiesiog reikia pagalbos“, – sakė nukentėjusiojo draugė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA