Startuolių renginyje ragins susivienyti techninės kūrybos bendruomenę | Kas vyksta Kaune

Startuolių renginyje ragins susivienyti techninės kūrybos bendruomenę

Organizatorių nuotr.

Gegužės 5-6 d. vyksiančiame svarbiausiame metų startuolių renginyje „LOGIN Startup Fair“ atsispindės Lietuvoje ryškėjanti techninės kūrybos populiarėjimo tendencija.

Greta nemokamos konferencijos, startuolių prisistatymų ir meistriškumo mokyklos, pirmą kartą šalyje susivienys ir bendras dirbtuves surengs pagrindinės Lietuvos techninės kūrybos bendruomenės.

Šių metų „LOGIN Startup Fair“ naujovė – techninės kūrybos zona „Hardware District“, kurioje prisistatys ir keliolika kūrybinių dirbtuvių surengs pagrindiniai šios bendruomenės žaidėjai: „Green Garage“, „Padirbtuvės“, „Technariumas“, „Meškėnų laboratorija“, „Robotikos mokykla“, „KTU StartupSpace“, „BHV Generator“ bei „Linkmenų fabrikas“.

Viso „LOGIN Startup Fair“ metu lankytojų lauks pažintis su Lietuvos techninės kūrybos pirmūnais bei jų darbais bei tuzinas įvairių dirbtuvių, kuriose bus galima kurti ir konstruoti patiems: organizuojamos šilkografijos, fizikos-chemijos, medžio apdirbimo, LED šviestuvo gamybos, 3D spausdinimo, CNC frezavimo, išmanių žaislų gamybos, greitojo prototipavimo, binauralinio garso, netgi spausdinimo ant blynų ir daugybė kitų dirbtuvių.

„Šiandien sparčiai populiarėjantis technologinės įrangos kūrimas – tai didelio potencialo turinti inovacijų sritis. Technologinės įrangos kūrėjai vis sėkmingiau konkuruoja vidaus ir užsienio rinkose. Tad tikiuosi, kad techninės kūrybos zonoje „Hardware District sudaryta galimybė susipažinti su šios srities laimėjimais sulauks didelio lankytojų susidomėjimo“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

O Rimantė Ribačiauskaitė, „Verslios Lietuvos“ vyr. projektų vadovė, tvirtina, Lietuvoje visais laikais buvo didelės ir gyvos programinės įrangos ar žaidimų kūrimo bendruomenės (ir kompanijos), tačiau pastaraisiais metais ėmė ryškėti ir techninės įrangos (angl. „hardware“) kūrimo mada, kuri jau virsta perspektyviais startuoliais.

„Sostinėje ir Kaune išdygo naujų, modernių techninės kūrybos erdvių, į techninę įrangą vis daugiau dėmesio kreipia investuotojai, daugėja techninės kūrybos „hakatonų“ – savaitgalio renginių, per kuriuos sukuriamas produkto prototipas. Matome pirmuosius to rezultatus – „LOGIN Startup Fair“ prisistato ne vienas techninės įrangos startuolis – pristatymo robotas „SideWalk“, „Rubbee“ priedas dviračiams, „Breathcount“ medicinos įrenginys ir kiti. Neabejoju, kad jau netrukus mūsų stiprius programinės įrangos ir žaidimo kūrimo sektorius papildys ir tarptautinės sėkmės sulaukę techninės įrangos startuoliai“, – sako R. Ribačiauskaitė.

Susipažinti ir išbandyti techninę kūrybą visi norintys galės gegužės 5-6 d. „Litexpo“ parodų centre Vilniuje, įėjimas į renginį bus nemokamas, dalyviams nereikės greta vyksiančios „LOGIN“ konferencijos bilietų. Startuolių šventės lankytojų dar lauks konferencija su pranešėjais iš tokių kompanijų kaip „Tesla“, IBM, „Uber“ ar „The Next Web“, meistriškumo mokykla, galimybė bendrauti su startuoliais ir stebėti jų konkursą, pažintys, kontaktai, karjeros galimybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA