Inspektoriai primena: deklaravimas baigsis už kelių dienų | Kas vyksta Kaune

Inspektoriai primena: deklaravimas baigsis už kelių dienų

R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad likus savaitei iki metinio gyventojų pajamų ir turto deklaravimo pabaigos, beveik pusė – 48 proc. gyventojų Kauno apskrityje dar yra neatlikę deklaravimo prievolės.

Kauno apskrityje prievolę deklaruoti pajamas ir turtą turi beveik 105 tūkst. mokesčių mokėtojų.

„Kauno AVMI atkreipia dėmesį, kad pajamų deklaracijų taip pat dar nėra pateikę ir 42 proc. 2015 m. individualią veiklą pagal pažymą ar su verslo liudijimu vykdžiusių gyventojų. Primename, kad prievolė deklaruoti nesusijusi su veiklos trukme ar uždirbtomis pajamomis – visi gyventojai, nors ir vieną dieną vykdę veiklą ar netgi visai negavę pajamų, privalo pateikti savo pajamų deklaracijas iki gegužės 2-osios,“ – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Kauno AVMI duomenimis, iki šios dienos pajamas ir turtą deklaravo 58 tūkstančiai šią prievolę turinčių Kauno apskrities gyventojų. J.Stankienė pažymi, kad deklaruoti pajamas labiausiai suskubti turėtų dar to nepadarę Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojai, mat iš jų pajamas šiuo metu yra deklaravę tik kiek daugiau nei pusė gyventojų. Panaši situacija ir Kaišiadorių bei Kėdainių rajonuose.

Kauno AVMI primena, kad privalantiems deklaruoti pajamas arba norintiems dalį sumokėtų mokesčių skirti labdarai arba partijoms, deklaracijas reikia pateikti iki gegužės 2-osios, o tiems, kurie tik nori susigrąžinti dalį sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, jas bus galima teikti ir vėliau.

Nespėjusiems atlikti deklaravimo prievolės, VMI primena, kad tai greičiausiai galima padaryti internetu, per VMI elektroninio deklaravimo sistemą https://deklaravimas.vmi.lt. Aktualią informaciją VMI administruojamų mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus savarankiškai taip pat galima rasti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. Išsamias konsultacijas telefonu 1882 teikia Mokesčių informacijos centro (MIC) konsultantai. 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA