Kauniečiai kviečiami į bėgimą su keturkojais | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami į bėgimą su keturkojais

Organizatorių nuotr.

Ar žinojote, jog balanžio 30- ąją yra minima Tarptautinė veterinarijos diena? Šiuo laikotarpiu pajuntamas didesnis dėmesio skyrimas gyvūnijai visame pasaulyje. Ne išimtis ir Lietuva.

[galerija kiek=”4″]

Šia proga šeimininkai ne tik palepina savo augintinius, prisimena, jog jie atsakingi ne vien už save, bet ir turi galimybę sudalyvauti įvairių organizacijų organizuojamuose renginiuose, minint būtent Tarptautinę veterinarijos dieną. Vienas iš jų – Veterinarijos akademijos studentų asociacijos antrus metus iš eilės organizuojamas „Savaitgalis su augintiniu“.

Šventinis renginys šiais metais įvyks  gegužės 7 dieną, 11 valandą, Kauno santakos parke. Renginio tikslas – rodant pavyzdį šviesti visuomenę kaip atsakingai ir tinkamai elgtis su gyvūnais. Šiais metais organizatoriai pasiruošę nustebinti žiūrovus ir jų augintinius Lietuvoje dar neregėtomis naujovėmis!

Nepraleiskite progos socializuoti savo augintinį, susipažinti su beveik visomis Lietuvoje auginamomis šunų, kačių veislėmis, pakalbinti savo svajonių augintinio savininkus. Žiūrovai, planuojantys įsigyti augintinį, galės priglausti renginyje dalyvausiančių prieglaudų atstovų globotinius, o veislynų atstovai pristatys bei papasakos plačiau apie įvairius gyvūnus, jų veisles ir auginimo ypatumus. Šeimininkų lauks veterinarijos gydytojų konsultacijos sveikatos ir mitybos klausimais, „Būsimo šeimininko akademija“, pramogų kampelis vaikams, bei įvairūs konkursai ir prizai.

Šiais metais šventėje, pirmą kartą Lietuvoje bus organizuojamas bėgimas su augintiniu, į kurį registruotis nieko nelaukiant raginama jau dabar! Nesvarbu kokį augintinį turite – laukiami visi, nes šiame 1000-čio metrų bėgime bus stiprinamas ne tik augintinio su šeimininku tarpusavio emocinis ryšys, bet tai yra puiki galimybė pradėti aktyviau gyventi ir keisti savo kasdienius įpročius!

[susije_video kurie=””]

Šiais metais Kauno santakos parke pamatysite ne tik žmogaus kampanijos gyvūnus, bet šventės metu svečiai turės unikalią galimybę sudalyvauti edukacinėje programoje apie kaimo gyvūnus, jų priežiūrą, tinkamą šėrimą ir gaunamą produkciją. Vaikai ir galbūt kai kurie suaugę, galės gyvai pamatyti gyvūnus, iš kurių gaunami į prekybos centrus atkeliaujantys pieno produktai, kiaušiniai, vilna, mėsa. Neliksite abejingi susipažinę su asiliuku Klevuku, avyte Doli, karvute Žibute ir kitais ūkio gyvūnais! Renginyje taip pat bus vykdoma šviečiamoji akcija – „Geltonasis kaspinas“. Ant visų renginye dalyvaujančių šunų pavadėlių bus užrišamas geltonas kaspinas, kurį ryšint nuolatos siekiama priminti, jog šuo – jusli būtybė, kuriai irgi reikia erdvės. Su šia pasauline iniciatyva susipažinsite renginio metu ir bus užrišti pirmieji geltoni kaspinai Kauno mieste!

Renginys neapsiribos vien pramogomis Jūsų augintiniams. Šiais metais žadama dar viena naujovė svečiams –žinomų Lietuvos atlikėjų koncertas kartu su savo augintiniais scenoje! Juk mylėti gyvūną gali kiekvienas.

Jeigu Jūs norite sudalyvauti pirmajame bėgime su augintiniu, susipažinti su ūkio gyvūnais, užrišti savo gyvūnui geltoną kaspiną ir pamatyti Lietuvoje žinomų atlikėjų pasirodymą scenoje kartu su augintiniais, laukiame Jūsų š.m.gegužės 7 dieną Kauno santakos parke renginyje “Šeimos savaitgalis su augintiniais”!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA