Permainingas oras neatbaidė „Ąžuolyno bėgimo“ kelių tūkstančių dalyvių | Kas vyksta Kaune

Permainingas oras neatbaidė „Ąžuolyno bėgimo“ kelių tūkstančių dalyvių

Sekmadienį Kaune, drėgnais Ąžuolyno parko takais savo jėgas bėgdami išbandė ne tik profesionalūs sportininkai, bėgimo mėgėjai, tėvai su vaikais, moksleiviai bet ir šou pasaulio įžymybės. Tradiciniame, trečią kartą rengiamame „Ąžuolyno bėgime“ susirinko daugiau kaip du tūkstančiai dalyvių. Šį kartą renginio šurmulys vyko erdvioje aikštėje prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo.

Orai – ne kliūtis bėgti

Sveikindamas susirinkusius į „Ąžuolyno bėgimą“ renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus džiaugėsi, kad nepaisant žvarbaus pavasario oro susirinko gausus būrys dalyvių. Pasak renginio globėjo, būsimo olimpiečio Remigijaus Kančio bėgikų toks oras neturėtų gąsdinti.

„Oras bėgimui tikrai netrukdo, nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga ir nusiteikimas. Smagu, kad vis daugiau žmonių tai supranta ir čia susirenka ne tik bėgimo entuziastai, bet ir pradedantieji. O ką jau kalbėti apie gausų būrį vaikų“, – pasakojo R. Kančys.

Gerą nuotaiką renginio metu užtikrino ir pilkus debesis vaikyti bandė renginio vedėjai, aktorius Andrius Žiurauskas ir olimpietė Vaida Žūsinaitė.

Išklausę palinkėjimų, apšilę „Impuls“ treniruotėje ir gavę vedėjo signalą startavo 15 km „Hummel“, 10 km „Impuls“ ir 5 km „Activus“ distancijų dalyviai į pavasariu alsuojantį Ąžuolyno parką. Visi bėgikai įveikę šias distancijas gavo po medinį atminimo medalį. Tiesa, vedėjai startą davė keliomis minutėmis ankščiau nei buvo planuota.

„Labai gaila, kad įvyko nesusipratimas ir nepadarėme laikrodžių sutikrinimo prieš renginį. Buvo keletas dalyvių, kurie atėję bėgti rado jau visus išbėgusius ir turėjo vytis. Atsiprašome už šį nesusipratimą. Tikimės, kad šventės tai nesugadino ir ateityje tokių klaidų nekartosime“, – sakė G. Bielskus pridurdamas, kad įtakos nugalėtojų nustatymui ankstesnis startas neturėjo.

Įžymybės keičia gyvenimo stilių

Tarp dalyvių startavo gausus būrys įžymybių. Tarp jų buvo ir Rolandas Kazlas, pasirinkęs 15 km distanciją ir pagerinęs savo praėjusių varžybų laiką. Dalininkė Karina Krysko bėgo 5 kilometrus. Savo jėgas vėl išbandė į sveiką gyvenseną aktyviai pasukęs Gediminas Juodeika.

„Sunku įsivaizduoti dabar savo gyvenimą be sporto. Įveikti 5 kilometrus sveriant apie 75 kilogramus kur kas lengviau nei kai svėriau apie 100. Jau kuris laikas keičiasi šou pasaulio atstovų įpročiai. Baigiasi laikai kai būdavo tik gėrimai ir baliai. Dabar rūpinamės savimi ir suprantame, kad galime tapti geru pavyzdžiu kitiems, kad visgi reikia sportuoti ir skirti dėmesio savo sveikatai“, – prieš startą pasakojo G. Juodeika, kuris „Ąžuolyno bėgime“ bėgo jau ne pirmą kartą.

Atlikėjas Juozas Liesis prieš starą pasakojo, kad jam nesvarbus rezultatas, svarbiausia dalyvauti ir bėgant jausti džiaugsmą. Tradiciškai savo jėgas išbandė ir lenktynininkas Vytautas Švedas. Į trasą sugrįžo ir „Mis Lietuva“ Rūta-Elžbieta Mazuravičiūtė bei daugiau pramogų ir politikos pasaulio žinomų žmonių.

Geriau nei kompiuteris

Kad dalyviai neišsigando permainingo ir lietingo oro patvirtina ir dar keli šimtai dalyvių, užsiregistravusių prieš pat startą. Tarp jų buvo ir gausus būrys vaikų su šeimomis. Iš viso S. Dariaus ir S. Girėno stadione dalyvavo daugiau nei puse tūkstančio darželinukų ir moksleivių.

„Visa mėnesį ruošėmės su vaikučiais šiam bėgimui. Mano 8 metų sūnus itin laukė ir nekantravo išbandyti save bėgant. Puiki vieta išlieti energiją. Kai sutarėme, kad dalyvausime, nei kompiuterio nebereikėjo“, – pasakojo sūnų į varžybas atvedusi kaunietė Emilija.

Iš Dainavos mikrorajono su dviem dukrytėmis atvykusi Diana pasakojo, kad tai jau antras „Ąžuolyno bėgimas“ kuriame jos dalyvauja.

„Po pirmo renginio dukros labai džiaugėsi gautais medaliais, tad nusprendėme ir vėl sudalyvauti ir papildyti savo kolekciją. Po varžybų namuose dar geras keletą savaičių nesibaigs įspūdžių dalinimasis ir kalbos apie renginį. Net lietus nesumažino jų noro dalyvauti“, – sakė jauna mama.

Triumfavo profesionalai

Ilgesnėse distancijose tarp nugalėtojų vėl triumfavo profesionalūs bėgikai ir sportininkai. Greičiausius apdovanojo organizatorius Giedrius Bielskus ir renginio globėjo Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjas Justas Pankauskas. Sportininkams išdalintas 5 tūkst. vertės „Hummel“ prizinis fondas.

5 km „Activus“ greičiausiai įveikė Loreta Kančytė (18:33,8) antra atbėgo Eglė Sakalauskaitė (20:20,9), trečia liko Dovilė Tamošiūnaitė (21:39,0). Iš vaikinų 5 kilometrus greičiausiai įveikė Lukas Tarasevičius (16:51,1). Antras atbėgo Lukas Mankevičius (17:04,0). Trečias trasą įveikė Jaunius Strazdas (17:04,1), kuris pavėlavo į savo startą ir turėjo visus vytis ir lenkti.

10 km „Impuls“ distanciją greičiausiai įveikė Milda Vilčinskaitė (36:32,6), antra atbėgo jos sesuo Monika (39:41,2). Trečioje vietoje liko Diana Miladauskienė (42:48,2). Iš vaikinų pirmas 10 km įveikė Darius Petkevičius (34:40,4), antras atbėgo Giedrius Juška (34:46,3). Trečias – Paulius Bieliūnas (35:07,3).

15 km „Hummel“ pirma įveikė Gintarė Venčkauskaitė (1:01:28,7), Ieva Želvytė atbėgo antra (1:05:38,5). Trečia 3 ratus Ąžuolyno parku įveikė nuolatinė renginio dalyvė Sada Bukšnienė (1:09:28,1). Tarp vaikinų greičiausias buvo šiuo metu itin gerus rezultatus demonstruojantis Mindaugas Viršilas (47:49,1). Antras atbėgo Ignas Brasevičius (48:13,3). Trečias liko Linas Šalkauskas (53:34,8).

Ne tik bėgimo varžybos

„Kauniečių ir kitų miestų gyventojų susidomėjimas auga su kiekvienu renginiu. Daugėja ne tik bėgikų, bet ir atvykstančių tiesiog pažiūrėti, pasidomėti. Nepaisant niūrios dienos pradžios daug dėmesio sulaukė sporto ir sveikatingumo mugė, netrūko ir norinčių išgirsti seminarų apie mitybą, motyvaciją ir techniką sporto, – sakė renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Savo veiklą ir sporto šakas ar laisvalaikio leidimo būdus pristatė apie 30 būrelių, klubų, asociacijų. Susipažinti buvo galima su jogos, tinklinio, laipiojimo, plaukimo ir kitų sporto šakų subtilybėmis, išbandyti inventorių ir pasitarti su treneriais. Mugėjo buvo galima ir sužinoti sportinės aprangos bei technologijų naujoves, norintieji galėjo išsitirti savo stovėseną, eiseną ir sveikatos būklę. Ant specialios scenos vyko ir įvairūs sporto klubų pasirodymai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA