„Tele2” žada mažinti paslaugų kainas | Kas vyksta Kaune

„Tele2” žada mažinti paslaugų kainas

Asociatyvi nuotr. / Archyvo nuotr.

Mobiliojo ryšio lyderės „Tele2“ pajamos pirmąjį šių metų ketvirtį augo daugiausiai per pastaruosius 5 metus – 15,6 proc., ir pasiekė 41,4 mln. eurų.

Bendrovės EBITDA – pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją – marža buvo 37,1 proc. Tai sudarė 15,2 mln. eurų, 14,1 proc. daugiau nei prieš metus.

Pristatydami rezultatus, kompanijos atstovai išdavė, kad visai netrukus „Tele2” praneš apie planuojamus gerus pasiūlymus ne tik Lietuvoje ryšiu besinaudojantiems klientams, bet ir keliaujantiems į užsienį.

Kaip tvirtina „Tele2“, rekordinį augimą lėmė mobilusis internetas – paslaugų kainos mažėjo, o vartotojai naršė daugiau, pirko geresnius telefonus ir užsakinėjo papildomas paslaugas.

„Mobilusis internetas yra visos mobiliosios telekomunikacijos ateitis“, – tvirtina „Tele2 Lietuva“ generalinis direktorius Petras Masiulis. Jis prognozuoja, kad ilgainiui mobilusis internetas turėtų pakeisti ir fiksuoto ryšio internetą namuose, nes šis yra nesusietas su vieta, leidžia laisvai migruoti, kai kuriais atvejais net pralenkia fiksuoto interneto ryšį greičiu.

„Tele2“ klientai per pirmąjį ketvirtį sunaudojo 3629 terabaitus duomenų – dvigubai daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Remiantis bendrovės statistika, duomenų vartojimo kiekis išaugo rekordiniu skaičiumi: prieš metus vartotojai vartotojai išnaudodavo 0,8 GB per mėnesį. Šio ketvirčio rezultatai rodo, kad duomenų skaičius išaugo iki 2,6 GB per mėnesį.

Naudojimasis mobiliuoju ryšiu taip pat augo. Per ketvirtį prakalbėta 1030,7 mln. minučių – 5,8 proc. daugiau nei prieš metus.

Su interneto populiarėjimu glaudžiai susijusi augusi išmaniųjų telefonų paklausa. Greitesnis internetas leidžia efektyviau pasinaudoti išmaniųjų galimybėmis, todėl daugiau klientų rinkosi geresnius, premium klasės, telefonus. „Tele2“ praėjusį ketvirtį tapo sertifikuotu „Apple“ telefonų platintoju Lietuvoje ir pirmi Europoje atvežė klientams naujausius „Samsung S7 Edge“. Per ketvirtį net 80 proc. visų operatoriaus parduotų telefonų yra skirti 4G ryšiui.

Dabar kas ketvirtas „Tele2“ klientų naudojamas telefonas veikia 4G tinkle. Dar prieš metus tokių telefonų buvo tik vienas iš dešimties.

Naujos technologijos užtikrina ne tik greitesnį internetą, bet ir aukštesnę paslaugų kokybę. Augęs 4G ryšio telefonų kiekis tinkle lėmė, kad jau 45 proc. viso mobiliojo interneto srauto tenka 4G tinklui.

Kad tinklas patenkins išaugusius vartotojų poreikius, „Tele2“ užtikrina tęsdama jo plėtrą. 4G ryšys jau prieinamas 96 proc. šalies gyventojų. Juo galima naudotis 96 Lietuvos miestuose, ir plėtra jau pasiekė mažiausius miestus, kurie turi iki 1000 gyventojų.

Taip pat plečiamas ir dar greitesnis 4G+ tinklas – juo gali naudotis 40 proc. gyventojų. Per ketvirtį „Tele2“ 4G ir 4G+ bazinių stočių padaugėjo devyniasdešimčia, iki 740.

Bendrovės direktorius tvirtino, kad „Tele2“ nesirengia užleisti pozicijų vartotojams, taigi per ketvirtį investavo rekordinį kiekį lėšų į inovacijas ir tinklo plėtrą – 16,1 mln. eurų. 2,9 mln. eurų teko tinklo ir paslaugų plėtrai bei kokybės gerinimui, o likusią dalį sudaro apskaityta 900 ir 1800 Mhz ryšio dažnių licencija.

„Per šiuos metus „Tele2” įdiegė daugiausia naujovių ir daugiausia naujų paslaugų. Esame inovatyviausias operatorius, planuojame tokiu ir likti“, – sakė P. Masiulis, džiaugdamasis rekordiniu pelnu.
Iš viso „Tele2” paslaugomis dabar naudojasi 1,75 mln. vartotojų. Verslo klientų skaičius pasiekė 154,9 tūkst. ir yra 11,1 proc. didesnis nei tuo pat metu pernai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA