Lietuvos oro uostai: keleivių skaičius išaugo 17 proc. | Kas vyksta Kaune

Lietuvos oro uostai: keleivių skaičius išaugo 17 proc.

Organizatorių nuotr.

Lietuvos oro uostai per pirmąjį metų ketvirtį aptarnavo 17 proc. daugiau keleivių negu praėjusiais metais tuo pačiu metu. Sausio, vasario ir kovo mėnesiais per Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostus keliavo 914 tūkst. žmonių. Keleivių skaičius kone tiek pat išaugo visuose trijuose Lietuvos oro uostuose.  

Lietuvos oro uostų lyderis ir toliau išlieka Vilniaus oro uostas – kaip ir pernai jis aptarnauja 80 proc. viso keleivių srauto. Lyginant su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, keliaujančiųjų skaičius Lietuvos sostinėje padidėjo 17 proc. ir per tris mėnesius pasiekė 729 tūkst.

Didžiausias keleivių skaičiaus augimas – 18 proc., užfiksuotas Kauno oro uoste – čia per pirmąjį 2015 m. ketvirtį aptarnauti beveik 152 tūkst. žmonių. Kaune taip pat padaugėjo skrydžių – jų 14 proc. daugiau negu pernai tokiu pačiu metu.

Palangos oro uoste keleivių skaičius padidėjo iki 32,5 tūkst. – t. y. 17 proc., skrydžių padaugėjo 4 proc.

„Keleivių skaičiaus augimas visuose trijuose oro uostuose patvirtina, kad mūsų strateginė kryptis – vieningai vystyti Vilniaus, Kauno ir Palangos oro vartus – yra tinkamai vykdoma. Keleivių skaičiaus didėjimas reiškia daugiau atvykstančių turistų, daugiau sukurtų darbo vietų jiems aptarnauti ir daugiau gerų atsiliepimų apie mūsų šalį užsienyje. Kovo pabaigoje prasidėjus naujam sezonui pradėjome aptarnauti naujus maršrutus, tad tikimės, kad pusmečio statistika taip pat atskleis džiuginančius rezultatus”, – sakė Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

Šiemet Lietuvos oro uostuose sulaukta nemažai naujienų – Vilniuje pradėti vykdyti skrydžiai į Birmingemą, pagerintas susisiekimas su Londonu, Stokholmu, Talinu ir Antalija. Rudenį laukiama naujų maršrutų į Barį ir Reikjaviką. Kauno oro uoste veiklą pradėjo „Wizz air“ – aviakompanija skraido į Londoną, o rudenį keleivius skraidins ir į Eindhoveną, Olesiundą, Bergeną ir Stavangerį. Palangoje kovo pabaigoje skrydžius pradėjo net trys vežėjai – į Londoną keleivius skraidina „Wizz air“ bei „Ryanair“, o į Varšuvą – „LOT“ oro linijos.

Naujovės keleivių laukia ir birželio mėnesį – tuomet veiklą Vilniuje pradės „Germania“, atgaivinsianti skrydžius tarp Lietuvos sostinės ir Ciūricho, bei „Vueling“, pagerinsianti susisiekimą su Barselona, o Palangoje aviakompanija „Belavia“ pradės skraidinti keleivius į Minską.

Per pirmą 2016-ųjų ketvirtį Lietuvos oro uostuose aptarnauta beveik 11 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų.

Apie Lietuvos oro uostus

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2015 metus jie aptarnavo 4,2 milijono keleivių ir 50 tūkstančių skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina daugiau nei 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc. ir sukuria daugiau nei 34 tūkst. darbo vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA