A.Kupčinskui buvęs partijos kolega Seimo rinkimuose Kaune meta pirštinę | Kas vyksta Kaune

A.Kupčinskui buvęs partijos kolega Seimo rinkimuose Kaune meta pirštinę

BNS 2016/04/21 11:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys parlamentaras Arimantas Dumčius kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis ruošiasi kandidatuoti į Seimą Kalniečių vienmandatėje apygardoje Kaune ir taip meta iššūkį partijos kolegai buvusiam Kauno merui Andriui Kupčinskui.

A.Dumčius Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) registravosi kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis ir pretendentas į kandidatus Kalniečių apygardoje.

Pats A.Dumčius BNS patvirtino iškėlęs savo kandidatūrą bei sustabdęs narystę partijoje.

„Tas apsisprendimas jau yra patvirtintas VRK – nuo vakar dienos aš esu rinkimų kampanijos dalyvis, savarankiškai iškėliau savo kandidatūrą Kalniečių apygardoje. (…) Nuo užvakar dienos esu sustabdęs narystę TS–LKD“, – ketvirtadienį sakė A.Dumčius.

Jis teigė mesti iššūkį partijos kandidatui nusprendęs „ypatingai paprašius rinkėjams iš tos apygardos, kurioje aš buvau renkamas tris kartus“. A.Dumčius svarstė, kad nėra logiška kandidatus skirstyti partijai, neatsižvelgus į rinkėjų norus.

TS–LKD šių metų Seimo rinkimuose Kauno Kalniečių apygardoje yra nusprendusi kelti buvusio Kauno mero A.Kupčinsko kandidatūrą. Praėjusiuose Seimo rinkimuose 2012 metais Kalniečių apygardoje A.Dumčius buvo iškovojęs Seimo nario mandatą.

A.Kupčinskas sakė, kad jo toks A.Dumčiaus žingsnis nenustebino.

„Tai nieko nuostabaus – jaučiau, kad jis slapukauja. (…) Jis jau atstovavo tris kadencijas ir skyrius matė silpnas vietas ir būtent pasirinko kitą kandidatą, turintį irgi ne mažiau patirties“, – kalbėjo buvęs Kauno meras. Jis A.Dumčiaus žingsnį įvertino kaip veikimą prieš partiją.

„Man atrodo, jo perspektyva partijoje yra tikrai miglota“, – sakė A.Kupčinskas.

Partijos priežiūros komitetas anksčiau yra įspėjęs, kad partijos sprendimo nepaisymas „neabejotinai būtų laikomas veikimu prieš TS–LKD, jos tikslus ir grubiu TS-LKD įstatų pažeidimu“, už ką grėstų pašalinimas iš partijos.

„Tokie atvejai jau yra buvę mūsų partijoje, jie yra svarstomi priežiūros komitete ir sprendimas dažniausiai būna ganėtinai paprastas, greitas ir aiškus – nutraukiama narystė“, – BNS ketvirtadienį sakė TS – LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Jis sakė kol kas neturintis informacijos, kad pats A.Dumčius būtų ėmęsis veiksmų dėl savo narystės partijoje nutraukimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA