Moksleiviai demonstruos savo techninę kūrybą KTU inžinerijos licėjuje | Kas vyksta Kaune

Moksleiviai demonstruos savo techninę kūrybą KTU inžinerijos licėjuje

Organizatorių nuotr.

„Maker Faire” – išradimų, technologijų ir kūrybiškumo šventė – jau dešimtmetį švenčiama įvairiuose pasaulio miestuose ir pritraukia įvairių visuomenės veikėjų, tarp jų – ir B. Obamos dėmesį. Pagaliau renginys atkeliauja ir į Lietuvą.

[galerija kiek=”4″]

„Vilnius Mini Maker Faire” suburs įvairaus amžiaus technologijų entuziastus, kūrėjus, švietėjus, mėgėjus, mokslo klubus, inžinierius, menininkus, studentus ir moksleivius. Jie mugės metu pasidalins savo kūriniais ir žiniomis bei kvies lankytojus taip pat „susitepti rankas“ ir sukurti kažką netikėto.

Pasiruošti didžiajam „Vilnius Mini Maker Faire” moksleiviams padeda mobili skaitmenizuotos gamybos laboratorija M-LAB, kuri keliauja per Lietuvos mokyklas bei jose organizuoja technines ir kūrybines dirbtuves. Jų metu moksleivių sukurti techniniai kūriniai pirmą kartą bus pademonstruoti pirmajame “School Maker Faire”, kuris vyks jau balandžio 22 d. KTU Inžinerijos licėjuje.

“Daug kas mano, kad šiuolaikinius vaikus galima sudominti tik kompiuteriniais žaidimais ar kitais nejudriais įrankiais, tačiau tai – netiesa. Maker’ių, arba kitaip – techninių kūrėjų, tikslas – iš turimų resursų savo rankomis sukurti kažką naujo, kūrybiško ir naudingo. Moksleiviai – be galo daug išradingumo savyje turintys žmonės, todėl jų kuriami sprendimai visada nustebina. Džiaugiamės, kad pagaliau yra organizuojama šventė, kurioje su šia kūryba bus galimybė susipažinti ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir visai visuomenei” – kalbėjo M-LAB įkūrėjas ir “Vilnius Mini Maker Faire” organizatorius Giedrius Kavaliauskas.

KTU inžinierijos licėjaus renginyje dalyvauti kviečiami ne tik mokyklos bendruomenės nariai bet ir įmonės, organizacijos, kūrėjų ir dirbtuvių kolektyvai ar pavieniai išradėjai, norintys pristatyti savo veiklas, projektus, įvairias technologijas, techninius sprendimus, taip pat pademonstruoti sukurtus ar kuriamus protitipus ar daiktus.

Daugiau apie renginį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA