Kauniečiams pagailo po miestą klajojančio gandro | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams pagailo po miestą klajojančio gandro

Archyvo / J. Glemžos nuotr.

Su „Kas vyksta Kaune“ susisiekęs skaitytojas Justinas pranešė, jog mieste jau galima sutikti iš šiltųjų kraštų sugrįžusių gandrų. Tiesa, paukštis, skaitytojo nuomone buvo sužeistas ir toliau skristi nebegali.

V. Krėvės prospekto pabaigoje gandrą pastebėjęs kaunietis teigė, jog gyvūnų prieglaudos nekreipė dėmesio į pranešimą apie nusilpusį ir skristi negalintį gandrą mieste.

„Skambinome gyvūnų prieglaudai, bet šie atsakė, jog kaip atskrido taip ir išskris. Davė tik nurodymus vyti nuo miesto pusės bei nemaitinti. Tačiau jis tikrai neskris, o ir žmonės gali jį ir sužaloti.“ – portalui rašė Justinas.

Kitas skaitytojas atsiuntė vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuotas minėtas gandras.

Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė patikino, jog toks pranešimas apie gandrą išties buvo gautas ir kitos dienos ryte jų specialistai išvažiavo apžiūrėti paukščio, tačiau šalia gyvenantys žmonės informavo, jog gandras išskrido.

„Paukščiai dažnai grįžta pavargę, todėl dažnai po kelionės jie tiesiog vaikšto bei ieško maisto ant žemės. Jam išskridus nebuvo gauta jokių žinių, jog jis sugrįžo, tačiau jei gausime pranešimą, būtinai reaguosime“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė asociacijos darbuotoja.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA