P.Motiejūnas FIBA grasinimus vadina juokingais | Kas vyksta Kaune

P.Motiejūnas FIBA grasinimus vadina juokingais

delfi.lt 2016/04/20 11:17
R. Tenio nuotr.

„Tai skamba šiek tiek juokingai“, – sako Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. FIBA užsimojo „Žalgirį“ kone prievarta persitempti į Čempionų lygos turnyrą, tačiau P. Motiejūnas į kalbas nesileidžia – Lietuvos čempionai ir toliau žais Eurolygoje.

Italų dienraštis „La Gazzetta dello Sport“ skelbia, kad FIBA nepripažino 10 metų sutarčių, kurias su Eurolyga pasirašė 11 klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“. FIBA yra pripažinusi tik trejų metų sutartis, kurias komandos su Eurolyga pasirašė prieš porą metų.

Jos baigs galioti 2017 metų birželį. Kuomet sutartys nustos galioti, tikimasi, kad FIBA prašys tuos 11 elitinių Europos klubų prisijungti prie naujai organizuojamo FIBA Čempionų lygos turnyro ir nuošalyje palikti Eurolygą.

„Man tai nesuprantama. Kaip šiais laikais kažkas gali priversti rinktis vieną ar kitą turnyrą? Tai mes, pats klubas sprendžia, kur jam parankiau žaisti. Mes atsižvelgiame į tai, kokio lygio komandos žais turnyre, kokie finansai ir panašiai. Kokia šiais laikais gali būti prievarta?“, – Krepšinis.lt teigė P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas užtikrintai pareiškė, kad Kauno klubas ir artimiausią dešimtmetį rungtyniaus Eurolygoje.

„Mes patys dėliojamės savo ateitį ir spaudimui tikrai nepasiduosime“, – dėstė P. Motiejūnas.

Spaudimą pakeisti savo sprendimą dėl rungtyniavimo Europos taurėje jaučia ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, kurį Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) gali net tekti pašalinti iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL).

Tuo metu Lietuvos rinktinę FIBA grasina pašalinti iš 2017 m. Europos čempionato, pastaruoju metu sklando vis garsesnės kalbos ir apie galimą pašalinimą iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Apskritai karas Europos krepšinyje įgauna vis didesnį pagreitį. Išsigandusios FIBA spaudimo, federacijos palūžta viena po kitos – kad visiškai palaiko FIBA organizacijos spaudimą ir suspenduos komandas, norinčias žaisti kito sezono Europos taurės turnyre, jau pranešė Serbija, o Ispanijos krepšinio federacija šalies čempionatą rengiančią ACB lygą apskritai paragino nutraukti sutartį su Eurolyga.

Visgi pačios Eurolygos komandų atstovų pozicijos kol kas itin panašios į P. Motiejūno.

„Komandos turi teisę rinktis. Visi ją turi. Dabar kalbama tik apie sankcijas, tačiau man būtų juokinga žiūrėti į čempionatą, kuriame nebūtų tokių šalių kaip Ispanija, Serbija, Graikija ar Kroatija“, – pareiškė garsus serbų krepšinio specialistas Željko Obradovičius, antradienio vakarą išvedęs Stambulo „Fenerbahce“ į Eurolygos finalo ketvertą ir nukarūnavęs čempiono titulą gynusį Madrido „Real“ klubą.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA