Kaunietis negalėjo patikėti, kaip išvežamos rūšiuotos atliekos | Kas vyksta Kaune

Kaunietis negalėjo patikėti, kaip išvežamos rūšiuotos atliekos

Stopkadras

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją vaizdo įrašą atsiuntęs kaunietis stebėjosi, kaip rūšiuotos atliekamos buvo supiltos į vieną automobilį ir išvežtos.

Nufilmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip plastikas bei popierius iš spalvotų konteinerių verčiamas į vieną automobilinį konteinerį. Ar tai reiškia, kad rūšiuoti nėra tikslo?

„Kartais gyventojai mato, jog rūšiuojamos atliekos būna supilamos į vieną automobilį, tačiau yra automobilių, kurių viduje įrengtos sekcijos, todėl išrūšiuotos atliekos supresuojamos atskirose konteinerio dalyse ir išvežiojamos po skirtingas rūšiavimo aikšteles.“ – LRT radijui yra sakęs aplinkos ministerijos Atliekų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Kastytis Gedminas.

Pasak K. Gedmino, iš vadinamųjų „varpelių“ surinktos antrinės žaliavos yra rūšiuojamos antrą kartą. „Jos patenka į antrinio rūšiavimo aikšteles ir dar kartą perrūšiuojamos“, – aiškina jis.

Specialistas neslėpė, jog atliekų valdymo skyrius gauna nemažai tokių skundų, tačiau jie labai retai pasitvirtina.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA