Lietuvos oro uostuose – dar spartesnis belaidis internetas | Kas vyksta Kaune

Lietuvos oro uostuose – dar spartesnis belaidis internetas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Didėjantys keleivių srautai, jų poreikiai ir išmaniųjų įrenginių populiarumas nulėmė belaidžio interneto ryšio paslaugos pokyčius Lietuvos oro uostuose.

Čia įdiegti modernūs sprendimai padidino ryšio pralaidumą ir spartą bei suteikė galimybę vienu metu belaidžiu internetu naudotis dar daugiau žmonių. Taip pat nuo šiol Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose nemokamas belaidis internetas veikia tuo pačiu vardu – „Invest Lithuania FREE WiFi“.

„Belaidžio interneto ryšio sparta – viena iš Lietuvos vizitinių kortelių, tad natūralu, kad ir mums, pirmiems kuriantiems įspūdį apie šalį naujiems atvykėliams, jis yra svarbus. Praėjusiais metais Vilniaus oro uostas buvo įvertintas už belaidžio interneto ryšio spartą ir pateko tarp 10 šioje srityje geriausių pasaulio oro vartų. Tikimės, kad kartu su partneriais – „Investuok Lietuvoje“ ir „Atea“, atnaujintas šis ryšys padės mums dar pakilti šiame reitinge,“ – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Praėjusiais metais Lietuvos oro uostuose aptarnauti 4,2 milijono keleivių – t. y. maždaug 11 tūkstančių per vieną dieną. Didžioji jų dalis naudojasi išmaniaisiais įrenginiais, o kartais net ne vienu jų. Oro uostuose įdiegus modernią įrangą, ryšio kanalų pralaidumas tarp belaidės prieigos taškų buvo padidintas daugiau nei 10 kartų. Todėl, net ir prisijungus dideliam vartotojų skaičiui, naudojimosi internetu patirtis pagerėjo. Taip pat buvo išplėstos belaidžio ryšio aprėpties zonos tiek oro uosto laukimo salėse, tiek aplink jas.

Savo vardą belaidžio interneto ryšiui Lietuvos oro uostuose suteikė tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“, o technine projekto puse pasirūpino IT sprendimų ir paslaugų įmonė „Atea“.

„Vardinis belaidžio interneto tinklas paskatina investuotojus kreiptis į mus, o vėliau ir apsvarstyti galimybę kurtis Lietuvoje. Vienas tokių pavyzdžių – JAV technologijų bendrovė „Revel Systems“, kurie būtent taip sužinojo apie „Investuok Lietuvoje“ ir šiandien Lietuvoje įdarbina daugiau nei 100 aukštos kvalifikacijos specialistų“, – teigė „Investuok Lietuvoje“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Dalius Morkvėnas.

Keleiviai Lietuvos oro uostų atvykimo bei išvykimo terminaluose ar salėse nemokamu „Invest Lithuania FREE WiFi“ belaidžio interneto ryšiu per dieną gali naudotis šešias valandas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA