ES parama verslui – kas Lietuvos verslininkams kiša koją jos siekiant? | Kas vyksta Kaune

ES parama verslui – kas Lietuvos verslininkams kiša koją jos siekiant?

KTU nuotr.

„Išankstinis veiklos planavimas, greitas ir kokybiškas pasiruošimas konkursui bei kruopštus paraiškos pildymas – tai trys pagrindiniai varikliai, verslininkus vedantys Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos gavimo link“, – teigia Kauno technologijos universiteto Nacionalinio inovacijų ir verslo centro (KTU NIVC) Atviros prieigos valdymo skyriaus vadovas Kęstutis Morkūnas.

Siekiant supažindinti verslininkus su ES paramos galimybėmis, KTU Alumnų asociacija ir NIVC kviečia Universiteto bendruomene, mokslininkus bei įmonių atstovus balandžio 21 d., ketvirtadienį, 15 val. dalyvauti KTU „Santakos“ slėnyje (K. Baršausko g. 59) vyksiančiame nemokamame seminare „Verslo ir mokslo bendradarbiavimas naudojant ES paramos priemones 2014 – 2020 m.“. Registracija.

Specialistai akcentuoja, kad valstybė turi daug priemonių, kuriomis remia verslo įmonių veiklas bei naujų produktų kūrimą. Pasak K. Morkūno, domintis ES parama reikia žinoti kelis svarbiausius dalykus. Visų pirma, kiek laiko galima pretenduoti į finansinę paramą (kvietimai pateikti paraiškas gali būti atviri nuo dviejų savaičių iki kelių mėnesių). Specialistas pabrėžia, kad konkurentų gausa skatina greitai ir operatyviai reaguoti į atsivėrusias galimybes.

Sužinojus apie galimybę pretenduoti į finansavimą, pravartu kokybiškai tam ruoštis iš anksto. Svarbu realiai įvertinti savo galimybes, iškelti tikslus bei apsvarstyti realius rezultatus, kuriuos tikimasi pasiekti.

„Labai svarbu nuo pat pradžių sekti ir prognozuoti galimus pokyčius rinkoje bei labai gerai jiems pasiruošti. Vėliau ypatingai daug dėmesio reikia skirti planuojant veiklas, kurios bus pristatomos teikiant paraiškas. Pradėdami pretenduoti į ES paramą, verslininkai turi iš karto nurodyti kur panaudotų gautus pinigus, todėl atidus planavimas čia itin svarbus,“ – pabrėžia K. Morkūnas.

KTU NIVC Atviros prieigos valdymo skyriaus vadovas tvirtina, jog dažniausios klaidos, kurios nulemia neigiamą ES atsakymą paramai gauti, yra per didelis verslininkų pasitikėjimas savo jėgomis. Pasak eksperto, dažnai pasitaiko atveju, kai pirmą kartą pretenduojančios įmonės nepraeina administracinio vertinimo, nes paraiška būna užpildyta su klaidomis.

Naujai startuojančioms įmonėms K. Morkūnas siūlo neveikti savarankiškai, o pasinaudoti patyrusių specialistų pagalba. Pavyzdžiui, dalyvaujant konkurse kartu su universitetu, užsitikrinamas darbo produktyvumas, intensyvi veikla bei ekspertų pagalba.

„Dar viena verslininkų klaida, pretenduojant gauti ES paramą, yra nesugebėjimas iki galo sugeneruoti savo vizijos ar produkto, kurį bando kurti. Nesuvokdami, ko siekia ir koks bus rezultatas, įmonių atstovai patiria nusivylimą ir gauna neigiamą atsakymą,“ – teigė K. Morkūnas.

Seminaro „Verslo ir mokslo bendradarbiavimas naudojant ES paramos priemones 2014 – 2020 m.“ programa

15.00 – 16.00 „Mokslo produktai verslui“ KTU NIVC Atviros prieigos valdymo skyriaus vadovas – Kęstutis Morkūnas.

K. Morkūnas pristatys mokslo bei verslo bendradarbiavimo galimybes ir geriausią praktiką. Remiantis kelių metų patirtimi darbo KTU Atviros prieigos centre, daugiausia dėmesio pristatyme bus skiriama daugybei prieinamų nemokamų išteklių. Pranešėjas dalinsis sėkmės istorijomis ir receptais, gimusiais KTU erdvėse sėkmingai apjungiant mokslą, verslą ir alumnus.

16.00 – 16.45 „ED finansavimo galimybės“ – KTU NIVC projektų vadovė Vilma Koroblienė.

Pranešimo metu bus aptartos 2014 – 2020 metų ED fondų finansavimo priemonės, kuriomis skatinama produktyvi verslo ir mokslo partnerystė, kurios pasėkoje būtų didinamas Lietuvos verslo įmonių konkurencingumas ne tik šalies, bet ir užsienio rinkose.

Renginio metu bus apžvelgiamos šios priemonės: inovaciniai čekiai, bendri mokslo – verslo projektai, nepriklausomi MTEP projektai, mokslininkų ir kitų tyrėjų kvalifikacijos kėlimas žinioms imliose įmonėse ir kt.

17.00 – 18.00 „B2B Mokslas – verslas“ diskusija.

Registracija į seminarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA