Kviečia išmokti amato, kuris garantuos darbo vietą ir gerą atlygį | Kas vyksta Kaune

Kviečia išmokti amato, kuris garantuos darbo vietą ir gerą atlygį

Organizatorių nuotr.

Artėjant vasaros sezonui, verslininkai ieško vis daugiau papildomų darbuotojų. Tačiau jų pageidavimas vienas: nauji darbuotojai turi turėti bent minimalią darbo patirtį, tuomet galima tikėtis ir geriau apmokamos darbo vietos bei gauti didesnį atlyginimą.

Kaune antrus metus veikianti barmenų mokykla šį trečiadienį skelbia naujų studentų priėmimą. Naktiniame klube „NOX” tądien vyks pirmoji įžanginė pamoka, kurioje gali dalyvauti visi norintys ir nemokamai.

[galerija kiek=””]

Kaip pastebi mokyklos atstovai Marius Makutėnas ir Domas Jezepčikas, norinčiųjų tapti barmenais ypač padaugėja prieš vasaros sezoną, kuomet kurortinėse Lietuvos vietose – Palangoje, Nidoje, Šventojoje jiems būna pats darbymetis, o už gautus arbatpinigius ir atlyginimą įmanoma nusipirkti mašiną ar surinkti pinigų susimokėti už studijas prestižiniame užsienio universitete.

Barų kultūra populiarėja

Pašnekovai pastebi, kad barai vis dažniau tampa komunikacijos vieta, kur žmonės po darbų susitinka pabendrauti, pavakaroti, išvysti seniai matytus draugus: „Tai ne tik alkoholio vartojimo vieta, tai kartu ir žmonių atsipalaidavimo, komunikacijos ar susipažinimo erdvė.“

Barmenų mokyklos atstovai rekomenduoja mokymais itin susidomėti tuos, kurie vasarą planuoja padirbėti barmenais vasarotojų tirštuose pajūrio kurortuose, ypač Palangoje bei Nidoje.

„Buvę mokyklos studentai patikina, kad per penktadienio ar šeštadienio vakarą geras barmenas geba uždirbti 50-150 eurų arbatpinigių“, – sakė M. Makutėnas.

„Tad kursai barmenų mokykloje, kurių kaina siekia 300 eurų, atsiperka vos per kelias savaites“, – papildė D. Jezepčikas.

Mokosi realioje darbinėje erdvėje

Nuo balandžio 25 dienos mokslus barmenų mokykloje pradės jau penkta studentų laida. Penkių savaičių trukmės mokymai vyksta realioje darbinėje erdvėje. Studentai praktikuosis klube „NOX“.

Daugiau kaip 80 procentų mokymo programos sudaro praktika, išskirstyta į restoraninę ir klubinę.

Lavina įgūdžius restorane ir klube

Besimokančiųjų grupę sudaro ne daugiau kaip 6-8 žmonės, kad kiekvienas galėtų išgirsti individualias pastabas, iš didelę patirtį sukaupusių mokytojų.

M. Makutėnas pasakoja, kad restoraninėje dalyje mokoma baristos darbo pagrindų – gaminti įvairių rūšių kavą, vėliau mokomasi someljė įgūdžių – degustuoti vynus; toliau sužinoma, kaip pateikti viskį, kitus stipriuosius gėrimus. Galiausiai išmokstama profesionaliai pilstyti alų, kad neputotų bei kaip skubiai pakeisti alaus statines.

Didelį dėmesį mokytojai skiria aptarnavimo ir bendravimo kultūrai, kad būsimieji barmenai mokėtų profesionaliai aptarnauti klientą, spręsti konfliktines situacijas.

Įpusėjus kursams pamokos koncentruojamos į klubinį darbą už baro, kur įgyjami miksologijos pagrindai – kokteilių plakimo technika. Galiausiai išmokstama žongliruoti buteliais bei dirbti su kasos aparatu.

Intensyvių mokymų pabaigoje laukia egzaminai, juos išlaikiusieji gauna barmenų mokyklos baigimo pažymėjimą.

Testuoja žinomi žmonės

Barmenų pamokose preciziškais klientais dažnai tampa žinomi asmenys. Jais jau spėjo pabuvoti dainininkas Martynas Kavaliauskas, modelis Eglė Jezepčikaitė, grupės „Kastaneda“ narys Donatas Baumila.

O šiuo metu kursus lanko ir žinoma mergina – „Lietuvos balso” dalyvė Ema Aukščenytė, kuri nori išbandyti naują amatą.

Garantuoja darbo vietą

Barmenų mokyklos atstovas M. Makutėnas patikino, kad ši neformalaus ugdymo įstaiga bendradarbiauja su daugeliu Lietuvos barų, tad, pateikus rekomendaciją, problemų įsidarbinti nekyla.

„Jei į barmeno darbo poziciją kandidatuoja du asmenys, žymiai didesnė tikimybė įsidarbinti tam, kuris yra baigęs barmenų mokyklą, nes jis turi gerą kvalifikaciją, yra įgijęs realios darbinės patirties“, – pastebėjo M. Makutėnas.

Pašnekovų teigimu, apie 70 procentų baigusiųjų mokyklą iškart pradeda dirbti.

Likusieji sudaro tą procentinę dalį, kuri mokosi tik dėl bendro išprusimo, neturi didelės motyvacijos siekti barmeno karjeros, tad toliau įgytus įgūdžius pritaiko asmeniniame gyvenime, draugų kompanijoje.

Arbatpinigius užtikrina profesionalumas

Mokyklos atstovai pasakoja, kad barmenas šiuo metu yra pakankamai prestižinė specialybė ir klientų gausa bei arbatpinigiai priklauso pirmiausiai nuo aukštos pagarbos klientui.

„Juk visame pasaulyje barmenai turi fiksuotą algą, o didžiausią uždarbio dalį gauna iš arbatpinigių. Jei nepriekaištingai išmanysi savo darbą, profesionaliai atliksi barmeno pareigas, nuolat tobulinsiesi, sieksi būti geriausiu – neabejotinai uždirbsi išraiškingas sumas“, – sakė D. Jezepčikas.

Pirmoji pamoka Barmenų mokykloje vyks balandžio 20 d. (trečiadienį) 18 val. naktiniame klube „NOX” (Maironio g. 9).

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA