„Ąžuolyno bėgimas 2016“ – sporto šventė ne tik bėgimo entuziastams | Kas vyksta Kaune

„Ąžuolyno bėgimas 2016“ – sporto šventė ne tik bėgimo entuziastams

Organizatorių nuotr.

Jau trečią kartą rengiamas ir pora tūkstančių aktyvių kauniečių bei miesto svečių pritraukiantis „Ąžuolyno bėgimas“ balandžio 24 dieną vyks erdvioje aikštėje prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo.

Čia bus duodamas startas ir sutinkami finišuojantys, apdovanojami greičiausi bei vyks sporto ir sveikatingumo mugė bei paskaitos.

Šurmulys persikelia prie paminklo

Trečias ąžuolyno bėgimas bus išskirtinis. Sporto šventės centras persikels iš S. Dariaus ir S. Girėno stadiono. Organizatoriai nori, kad tiek bėgikai, tiek sporto bei sveikatingumo mugė, treniruotės ir paskaitos vyktų vienoje vietoje.

„Augant renginiui keliamės į erdvesnę vietą kur geriau visi jausime kokio dydžio renginiu tapo „Ąžuolyno bėgimas“ su daugybe įdomybių. Likus savaitei iki renginio jau užsiregistravo netoli 1,5 tūkst. dalyvių. Tradiciškai tarp jų yra ir gausus būrys žinomų Lietuvos pramogų pasaulio ir sporto žvaigždžių. Atvykti planuoja ir renginio globėjai, premjeras Algirdas Butkevičius bei Rio de Žaneiro olimpiadai besiruošiantis Remigijus Kančys“, – pasakojo renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Tiesa, dėl pasikeitusios vietos nežymiai keičiasi distancijos. Vietoje 400 metrų rato stadione moksleiviai ir šeimos bėgs 100 metrų. Šiems bėgimams bus įrengta speciali minkšta danga. Tradicinės,  15 km „Hummel“; 10 km „Impuls“  ir 5 km „Activus“ distancijų trasos keisis nežymiai. Bėgama bus Ąžuolyno parko takais ir istoriniu „Radijo rajonu“ Žaliakalnyje. Mokamų distancijų dalyvių laukia renginio medaliai ir dalyvio paketas, o nugalėtojų – 5000 eurų prizinis fondas.

Įvairios atrakcijos ir seminarai renginio metu

Tradicine sveikos gyvensenos ir sporto švente tapusio „Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai organizuoja mugę, kurios metu visi norintys galės rasti atsakymus į sau rūpimus klausimus apie sportą, išbandyti netradicines sporto šakas ir atlikti įvairius tyrimus.

„Sporto ir sveikatingumo mugėje dalyvaus apie 30 įvairių sveikatingumo įstaigų, sporto klubų ir būrelių. Savo produkciją pristatys sporto prekėmis prekiaujančios įmonės. Bus galima išvysti įvairius pasirodymus, apšilti „Impuls“ ir „Strakaliuko“ trenerių vedamose mankštose. Norintieji galės išsitirti savo stovėseną, eiseną ir sveikatos būklę“, – dėstė mugę organizuojančios asociacijos „Savas miestas“ atstovė Giedrė Bernotaitė.

Nemokamose paskaitose renginio dalyvių ir svečių laukia įvairūs pusvalandžio trukmės seminarai. Dr. Aurimas Mačiukas papasakos apie kūno paruošimą aktyviam sportui. „My Hero“ treneris Ignas Bakėjus atskleis iš kur gauti motyvacijos tęsti treniruotes. Podiatras, judesio analizės specialistas Vilmantas Aušra padės išsiaiškinti apie sportininkus ir mėgėjus kamuojančius skausmus ir kaip jų išvengti. Sportininkams tinkamos mitybos paslaptis atskleis Artūras Sujeta. Jo seminare bus galima sužinoti ką ir kada valgyti prieš sportą ir kodėl saldumynai nėra taip blogai, kaip galvojame.

Būti aktyviems siūlo ir iki renginio

Aktyvios veiklos organizatoriai parūpino ir dar iki renginio pradžios. Pirmadienį, 18 val. 30 min. viešų treniruočių S. Dariaus ir S. Girėno stadione „Judėk sveikai“ metu dalyvių laukia netradicinės treniruotės su šou elementais.

„Pirmadienį laukia treniruotė į kurią kviečiame tėvus atvykti su vaikais. Jiems treniruotę ves „Strakaliuko“ treneriai, suaugusių laukia „My Hero“ trenerių vedama treniruotė į kurią atvykti planuoja gausus būrys svečių“, – pasakojo G. Bielskus.

„Judėk sveikai“ treniruotės vyksta S. Dariaus ir S. Girėno stadione kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį nuo 18.30 val., o penktadieniais – nuo 18.00 val. Treniruočių ir „Ąžuolyno bėgimo“ dalyvius, bei visus neabejingus kauniečius organizatoriai kviečia jungtis ir prie  akcijos „Darom 2016“.

„Balandžio 23 dieną visi renkamės Ąžuolyno parko prieigose 10 valandą ir kimbame į darbą. Nors parkas yra prižiūrimas, valomas, bet, deja, dar yra gyventojų, kurie neatsakingai žiūri į tvarką mieste, nejaučia, kad miesto švara priklauso nuo visų mūsų. Po žiemos pasimatė kur yra suversti šiukšlių kalnai. Visi kartu šeštadienį susitvarkykime, o sekmadienį bėgdami galėsime didžiuotis ir dar vienu nuveiktu šauniu darbu“, – prisidėti kauniečius ir visus bėgikus skatina Giedrius Bielskus.

Renginio metu vyks ir nemokamas 5 km bėgimas „Už švarią gamtą“. „Darom 2016“ taurė  ir prizai atiteks gausiausiai mokamose distancijose dalyvaujančiai komandai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA