Paroda „Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje“ atvyksta į Kauną | Kas vyksta Kaune

Paroda „Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje“ atvyksta į Kauną

Organizatorių nuotr.

Balandžio  20 d., trečiadienį, 16 val. Kauno rotušėje bus atidaryta paroda „Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje“. Parodoje pristatomos per 20 nuotraukų, geriausiai atskleidžiančių istorinio įvykio atmosferą ir svarbiausius Popiežiaus kelionės susitikimus.

Parodą atidarys ir pristatys Izraelio valstybės ambasadorius Amiras Maimonas, J.E. Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas.

2014 m. gegužę įvyko pirmasis Popiežiaus Pranciškaus ir ketvirtasis Popiežiaus apsilankymas Šventojoje Žemėje, jis sutapo su 50-osiomis istorinėmis Popiežiaus Pauliaus VI apsilankymo Izraelyje metinėmis. Atvykusį Popiežių Ben Guriono oro uoste iškilmingai pasitiko tuometinis Izraelio prezidentas Šimonas Peresas. Vėliau popiežius vyko į Jeruzalę, kur Kristaus kapo bažnyčios kieme vyko istorinis Popiežiaus Pranciškaus susitikimas su Konstantinopolio patriarchu Bartolomėju I, vėliau jie kartu meldėsi Kristaus kapo bažnyčioje.

Tą pačią dieną Popiežius dalyvavo visuotiniame vyskupų susitikime. Antrąją viešnagės dieną Popiežius aplankė Šventyklos kalną, meldėsi prie Vakarinės sienos, susitiko su rabinu Avrahamu Skorka ir imamu dr. Omaru Ahmedu Aboudu. Šventasis Tėvas kartu su Prezidentu ir Ministru Pirmininku padėjo vainiką prie šiuolaikinio sionizmo įkūrėjo Theodoro Herzlio kapo. Jis apsilankė Jad Vašemo holokausto aukų muziejuje, kur dalyvavo atminimo ceremonijoje bei susitiko su Holokaustą išgyvenusiais asmenimis.

Popiežius aplankė Izraelio vyriausiuosius rabinus, Prezidento rezidencijoje susitiko su tuometiniu šalies Prezidentu Šimonu Peresu, vėliau – ir su šalies Ministru Pirmininku Benjaminu Netanyahu. Savo vizito pabaigoje Popiežius lankėsi Getsemanės bažnyčioje ir aukojo šv. Mišias Paskutinės vakarienės menėje.

Izraelio ambasados Lietuvoje iniciatyva po šalį keliaujanti paroda pristatoma tiek didesniuose, tiek ir mažuose Lietuvos miesteliuose.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio, kuomet paroda buvo pristatyta Vilniaus Katedros aikštėje, paroda jau buvo eksponuota Šiauliuose, Žagarėje, Panevėžyje, Biržuose, Kupiškyje ir Elektrėnuose. Kaune paroda veiks iki gegužės mėn. vidurio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA