FIBA verdiktas: Lietuvos rinktinė šalinama iš Europos krepšinio čempionato | Kas vyksta Kaune

FIBA verdiktas: Lietuvos rinktinė šalinama iš Europos krepšinio čempionato

delfi.lt 2016/04/16 09:13
DELFI nuotr.

Tarptautinė krepšinio organizacija (FIBA) kirto. Oficialiame laiške federacijai organizacija pareiškė, kad Lietuva yra šalinama iš 2017-ųjų Europos čempionato.

Tokį sprendimą FIBA priėmė po to, kai Lietuvos klubai pasirinko Eurolygos ir Europos taurės turnyrus, o ne pačios FIBA organizuojamą Čempionų lygą.

FIBA jau anksčiau grasino įvairiomis sankcijomis šalims, kurios pasirinks Eurolygą.

„To rezultatas (kad pasirinkote dalyvauti Eurolygos organizuojamuose turnyruose – aut. past.) yra tas, jog jūsų šalies federacija prarado galimybę dalyvauti FIBA Europos organizuojamuose turnyruose, tokiuose kaip 2017-ųjų Europos čempionatas.

Jeigu jūsų federacija turi įrodymų, kad viršuje pateikti faktai yra neteisingi, iki balandžio 20-tos dienos galite juos pateikti“, – rašoma oficialiame laiške.

Pažymėtina, kad Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) posėdis numatytas rengti tik balandžio 26-ąją dieną, kai FIBA duotas terminas jau bus pasibaigęs.

Kitą sezoną Kauno „Žalgiris“ žais Eurolygoje, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ priėmė kvietimą rungtyniauti Eurolygos organizuojamame Europos taurės turnyre.

Taip pat su Lietuvos rinktine iš čempionato šalinama Kroatija, Serbija, Juodkalnija, Makedonija, Rusija, Ispanija, Bosnija ir Hercegovina, Lenkija, Slovėnija bei Graikija.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA