Prie kompiuterių – ne tik „gyvenimo neturintys“ | Kas vyksta Kaune

Prie kompiuterių – ne tik „gyvenimo neturintys“

Š. Kubiliaus nuotr.

Visuomenėje vyrauja nuostata, kad kompiuterinių žaidimų žaidimas – laiko švaistymas, o tuo užsiimantys žmonės dažniausiai nieko daugiau neveikia. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija nusprendė paneigti šį mitą ir apsilankė KTU „Infoshow Lan party“.

„Lan party“ šįmet buvo galima rasti ne tik kompiuterinius, bet ir stalo ar net sportinius žaidimus: visi norintys pailsinti akis galėjo sužaisti stalo teniso partiją ar pasirinktą stalo žaidimą. Tiesa, šie užsiėmimai labiausiai traukė draugus palaikyti atėjusias merginas.

Per trumpas pertraukėles tarp žaidimų kalbinti dalyviai teigė, jog kompiuteriniai žaidimai ir e-sportas – toli gražu ne vienintelis jų užsiėmimas. „Didžiausia hobis – krepšinis buvo iki traumos… Dar žvejoju, ir šiaip aktyvus sporte. Geiminimas  irgi hobis, bet svarbiausia rast laiko viskam“, – teigė Žygis.

Kiti kalbinti vaikinai teigė laisvalaikiu skambinantys pianinu, dievinantys dviračių sportą, rankinį ar tiesiog buvimą su draugais. Tarp jų atsirado net ir aviacijos inžinerijos studentas, laisvalaikiu sklandantis sklandytuvais.

Nors Lietuvoje ir neįprasta, tačiau e-sportas – pasaulyje jau sulaukė didelio pripažinimo ir dėmesio. Štai neseniai pasibaigusio vieno kompiuterinio žaidimo turnyro, vykusio Lenkijoje, prizinis fondas siekė net 150 000.

Jam komandos ruošėsi visus metus, samdė trenerius, dalyvavo atrankinėse varžybose ir darė viską, kas įprasta sporte. Kito žaidimo turnyrai žaidėjams siūlo net milijono dolerių prizą už laimėjimą.

Tačiau KTU „Infoshow Lan party“ dalyvių nuomone, Lietuvoje išgyventi iš kompiuterinių žaidimų dar nesigautų. „Lietuvoj iš geiminimo uždirbti galima kol kas minimaliai, ir tik ne daug kas“, – sakė Žygis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA