A. Sabonis gesina rinkimų intrigą | Kas vyksta Kaune

A. Sabonis gesina rinkimų intrigą

delfi.lt 2016/04/15 12:49
Archyvo nuotr.

Viešai savo ateities planų nekomentavęs Arvydas Sabonis apsisprendė. 51-erių kaunietis dalyvaus pavasario pabaigoje vyksiančiuose Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimuose, kuriuose sieks antros kadencijos.

Penktadienį baigiasi terminas, skirtas kandidatūroms į LKF prezidento postą iškelti.

Krepšinis.lt žiniomis, kol kas užregistruotas vienintelis rinkimų dalyvis – dabartinis federacijos vadovas A. Sabonis. Jo kandidatūrą šios savaitės pradžioje iškėlė Lietuvos veteranų krepšinio lyga.

Šią informaciją penktadienį patvirtino LKF viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis.

„LKF subūrėme gerą darbuotojų komandą, yra galimybė tęsti pradėtus darbus, todėl nusprendžiau dalyvauti rinkimuose dar vienai kadencijai“, – komentavo pats A. Sabonis.

Iki šiol garsiausias visų laikų šalies krepšininkas nebuvo atskleidęs, ar yra nusiteikęs vadovauti LKF dar vieną kadenciją. Užkulisiuose kalbėta, jog būtent jo sprendimo laukia kiti galimi kandidatai, nematydami galimybių mesti pirštinę krepšinio sunkiasvoriui ir susirungti su juo rinkimuose.

Tiesa, kandidatūrų teoriškai dar gali būtų iškelta ir daugiau, nes tai padaryti galima iki vėlyvo penktadienio vakaro.

2011 metais A. Sabonis LKF prezidentu išrinktas vienbalsiai. Buvusį savo trenerį Vladą Garastą pakeitusio aukščiausio pasaulyje federacijos prezidento kadenciją nuspręsta metais pratęsti, kad ji baigtųsi po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Bet naujas veidas LKF vadovo kabinete neturėtų pasirodyti ir rudenį.

2013 metais po Europos čempionato A. Sabonis buvo paskelbęs apie pasitraukimą iš pareigų, bet vėliau, postą palikus tuomečiam LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui, apsigalvojo.

LKF rinkiminė konferencija gegužės pabaigoje vyks Kaune. Balsavimo teisę turi 130 federacijos narių – krepšinio lygos, klubai, mokyklos, šakinės asociacijos.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA