Išpildė vaikų ir tėvų svajonę | Kas vyksta Kaune

Išpildė vaikų ir tėvų svajonę

Organizatorių nuotr.

Penktadienį Kauno lopšelio – darželio „Kodėlčiukas”, gyvuojančio jau virš 50 metų, bendruomenė iškilmingai atidarė ką tik įrengtą žaidimų ir sporto aikštelę.

[galerija kiek=””]

„Paramos lėšomis Vaikų ikimokyklinio ugdymo įstaigoje tokia spalvinga ir multi-funkcinė aikštelė danga dengta sporto aikštelė įrengta pirmoji Kaune ir viena pirmųjų Lietuvoje“ – pabrėžė lopšelio darželio direktorė R.K.Tamulaitienė.

Ji pakeitė seną asfalto-betono danga dengtą aikštelę, kėlusią pavojų vaikų saugumui ir sveikatai.

Anot pagrindinio rėmėjo – Seimo nario Prof. Habil. Dr. Arimanto Dumčiaus: „Pamačius viename seniausių Kauno darželių niūroką aplinką ir seną dangą, keliančią pavojų vaikų saugumui, suspaudė širdį. Kilo mintis šį vaizdą šiek tiek pagyvinti. Tikiuosi, kad ši naujai įrengta saugi ir spalvinga aikštelė taps rajono traukos centru“.

Renginyje taip pat dalyvavo Kauno miesto savivaldybės bei Žaliakalnio seniūnijos atstovai, socialiniai partneriai ir rėmėjai.

„Kadangi Kaunas – sportiškiausias Lietuvos miestas, linkiu, kad ir „Kodėlčiuko“ sportininkai taptų geriausiais Lietuvoje“, – linkėjo Kauno miesto Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Neatpažįstamai pasikeitusi, spalvota ir linksma „Kodėlčiuko“ aikštelė, padengta liejama sintetine danga, atitinka šiuolaikines ES kokybės ir saugumo normas, yra ekologiška, neslidi, pasižyminti ilgaamžiškumu ir atsparumu oro permainoms.

„Ši minkšta ir patogi danga amortizuoja smūgius sąnariams ir mažina traumų tikimybę“, – privalumus vardino „Kodėlčiuko“ kūno kultūros mokytoja Aurika Celiešienė.

Aikštelėje be  žaidimų vaikučiams bus rengiami fizinio lavinimo užsiėmimai, varžybos, įtraukiant visą darželio-lopšelio bendruomenę, pakviečiant rungtyniauti kitų darželių ir mokyklų komandas. Pastatyti futbolo vartai bei tokio amžiaus vaikučiams pritaikytas funkcionalus krepšinio stovas, sužymėtos linijos futbolui ir krepšiniui žaisti suteiks vaikams galimybę darželyje įgyti pirmuosius šių žaidimų įgūdžius.

Pasak dviejų berniukų (Titas 3 m., Edas 2 m.) lankančių „Kodėlčiuką”, mamos Astos: „Didžiuojamės savo darželiu, kuris ugdo sveiką gyvenimo būdą ir skatina vaikų judėjimą“.

„Daugiau judėsime, būsime sveikesni. Labai smagu, kad mažieji sportininkai galės sportuoti saugioje aikštelėje, linkime kuo mažiau traumų ir kuo daugiau teigiamų emocijų!”, – linkėjo vienos iš šį projektą parėmusių įmonių AB „Ortopedijos technika“ generalinė direktorė Rūta Vilemienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA