Lietuvos moterys raginamos atrasti laiko ir savo poreikiams | Kas vyksta Kaune

Lietuvos moterys raginamos atrasti laiko ir savo poreikiams

Organizatorių nuotr.

Į darbo, buities, vaikų auklėjimo sūkurį įtraukta Lietuvos moteris neretai pamiršta savo poreikius ir nebeatranda laiko savo hobiui, knygai, įdomiai paskaitai, filmui ar sportui.

Savo idėjų ir norų atsisakančios moterys negali savęs realizuoti, nors tai viena svarbiausių laimingo žmogaus sąlygų. Lietuvos socialdemokratės, siekdamos paraginti moteris atsigręžti į save, inicijavo projektą „#RaskLaikoSau“.

Iniciatyvos tikslas – paskatinti moteris atrasti savo dienotvarkėje kelias valandas ir atvykti į organizuojamą paskaitą, diskusiją ar naujų žinių suteikiantį užsiėmimą.  Tuo metu, kai vyks paskaitos, čia pat bus pasirūpinta ir atsivestų vaikučių priežiūra – su vaikais bendraus akciją palaikantys savanoriai. Paskaitų ir susitikimų ciklas nuvilnys per visą Lietuvą.

Moterims skirta iniciatyva prasideda šį šeštadienį Birštono bibliotekoje. Nedideliame Lietuvos mieste numatomos paskaitos apie moterų vaidmenis, savasties paieškas, meną būti moterimi, aptarta vidinio ir išorinio grožio dermė.

„Moteris, kuri skiria laiko sau, iš tiesų gali daugiau nuveikti, nes ji yra laisvesnė, atviresnė. Tokia moteris labiau pasitiki savimi, turi mažiau kompleksų, su ja lengviau bendrauti. Iš tiesų turime pripažinti, kad po darbų namie įkrentame į buitinius rūpesčius, o kada lieka laiko knygai? Esu tikra, kad tos kelios valandos, kuomet susitiksime įdomiose paskaitose, paskatins birštonietes paieškoti galimybių savišvietai ir saviugdai“, – įsitikinusi socialdemokratė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Ji kartu su kitomis šalies socialdemokratėmis mano, kad paskatinimas moterims atrasti laiko sau leis kurti darnesnę ir įdomesnę visuomenę, kur gyvens laimingesnės moterys ir laimingesnės šeimos.

Birštone su moterimis susitiks psichologė. Ji skaitys paskaitą ir diskutuos su moterimis tema „Menas būti savimi – daugiau nei stilius“. Psichologės manymu, moterims svarbu ne tik išorinis grožis, ji skatins pasirūpinti pirmiausia savo vidiniu pasauliu, savijauta, dvasiniu tobulėjimu. Profesionali vizažistė patars, kaip atrasti vidinio ir išorinio grožio dermę.

Socialdemokratės N. Dirginčienės manymu, nenuostabu, kad moterims labai dažnai pritrūksta laiko sau. „Kokia būtų išeitis? Manau, kad tiesiog reikėtų paskatinti moteris pradėti ieškoti įvairesnių galimybių. Tikiuosi, kad šiame projekte kuriama kamerinė, jauki aplinka paskatins moteris susimąstyti apie savo gyvenimo kokybę, vidinius poreikius. Ypač tai svarbu mažesnių miestelių moterims, kurios yra santūresnės, be to, neturi galimybių pasitarti su psichologu ar įvaizdžio specialistu. Ne paslaptis, kad mes visos norime ir gražiai atrodyti“, – teigė N. Dirginčienė.

Pasak merės, birštonietės neslepia neretai apsiribojančios tik namais vien todėl, kad dažnai neturi su kuo pasidalinti vaikų priežiūra. Be to, iki šiol nebuvo net ir paskatinimo moterims  padiskutuoti apie savo vidinį gyvenimą, pasidalinti bendruomeniškumo poreikiu ir patirtimi .

„Tikiuosi, kad ne vieną uždegs ir asmeninis lektorių pavyzdys: galima laiko sau surasti, jeigu tik nori. Gyvas susitikimas, atviras bendravimas, buvimas kartu visada labai naudingas. Manau, mūsų moterys džiaugsis šiuo renginiu ir dalinsis gera žinia. Tikiuosi, kad projektas „#RaskLaikoSau“ paskatins moteris burtis į neformalius klubus, susitikti, ieškoti naujų galimybių, dalintis vaikų priežiūra.“ – teigė Birštono savivaldybės merė.

Birštono merė sakė tikinti, kad iniciatyvą turėtų dar džiaugsmingiau priimti kitų savivaldybių bendruomenės, kur moterys turi mažiau galimybių savišvietai ir savo idėjoms realizuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA