Pirmosios moto sezono aukos Kauno gatvėse | Kas vyksta Kaune

Pirmosios moto sezono aukos Kauno gatvėse

Kur stovi policija Kaune nuotr.

Prasidėjus šiltajam metų sezonui, kai į gatves išriedėjo motociklininkai, penktadienio pavakarę susidūrus lengvajam automobiliui ir motociklui, sužeistas pastarojo vairuotojas. 

Apie 17 valandą Ateities plente, netoli Amalių pervažos susidūrė automobilis „VW“ ir motociklininkas.

Pirminiais duomenimis, dviratės transporto priemonės vairuotojui iškviesta greitoji medicijos pagalba.

Ateities plente piko metu eismas stipriai apkrautas, todėl dėl avarijos nusidriekė dar didesnės transporto spūstys.

Kaip įvyko avarija, kol kas nėra aišku.

Apie dar vieną eismo įvykį praneša Kauno policija. 16.59 val. Kaune, Savanorių pr.-Basanavičiaus al., prie „Topo centro” įvyko dar viena panaši avarija, kur susidūrė automobilis ir motociklas.

Kauno kelių policijos valdybos pareigūnai prašo atkreipti dėmesį į šias svarbias aplinkybes motociklams išriedėjus į gatves:

  • Pasibaigus šaltajam metų laikotarpiui, kelio danga nėra švari, ant jos pastebima smėlio, žvyro apnašų, trikdančių transporto priemonių eismą. Tokia danga važiuojantys transporto priemonių, ypač motociklų, vairuotojai gali jų nesuvaldyti, sukelti eismo įvykį, susižaloti ir sužaloti kitus eismo dalyvius.
  • Pastebima, kad po žiemos sezono kai kurie motociklų vairuotojai važiuoja drąsiai, neatsargiai, neįvertinę fakto, kad vairavimo įgūdžiai galėjo būti primiršti.
  • Būtina nuolat stebėti greta ir iš paskos važiuojančias transporto priemones. Pastebima, jog, pasibaigus žiemai, automobilių vairuotojai yra atpratę ir nesitiki kelyje sutikti šalia ar iš paskos važiuojančių motociklų. Motociklų vairuotojų, priešingai nei važiuojančių automobiliais, nedengia kėbulas, o vienintelės apsaugos priemonės yra šalmas ir specialus kostiumas. Dėl to, motociklų vairuotojai net ir mažiausio susidūrimo metu gali patirti rimtas traumas ar net žūti.
  • Pagrindiniu keliu važiuojančios transporto priemonės vairuotojas, ženkliai viršydamas leistiną greitį, dėl kilusio eismo įvykio gali būti pripažintas kaltu, nors ir važiavo pagrindiniu keliu.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA