„Lidl Lietuva“ pirmą kartą parodė, kaip atrodo jų logistikos centras iš vidaus | Kas vyksta Kaune

„Lidl Lietuva“ pirmą kartą parodė, kaip atrodo jų logistikos centras iš vidaus

R. Tenio nuotr.

Į Kauno rajone, Ramučiuose įsikūrusio logistikos centro projektą „Lidl Lietuva“ investavo daugiau nei 38 mln. eurų ir sukūrė apie 130 naujų darbo vietų. 42.800 m2 ploto logistikos centro statybos baigtos 2015 metų rudenį, o šį ketvirtadienį apžiūrėti jo pirmą kartą pakviesti ir žurnalistai.

Kaip jau rašėme anksčiau, mažmeninės prekybos tinklo „Lidl“ logistikos centrui Lietuvoje suteiktas „BREEAM In-Use“ sertifikatas. Tai pirmasis pramoninės paskirties pastatas Baltijos šalyse, gavęs tokį sertifikatą, demonstruojantį aukštą energinį efektyvumą, draugiškumą aplinkai ir sveiką bei komfortišką darbo aplinką. „Lidl“ logistikos centras gavo „Excellent“ įvertinimą – tokio neturi nė vienas pastatas Baltijos valstybėse.

„Lidl“ logistikos centro auditą dėl atitikties „BREEAM In-Use“ sertifikato kriterijams atliko tvarios plėtros konsultacijų UAB „Vesta Consulting“. Pastato auditas truko šešis mėnesius. Buvo vertinamos fizinės ir techninės logistikos centro charakteristikos. Įvertinimą „Excellent“ pastatas gavo surinkęs 71,8 proc. balo iš 100 proc. galimų.

„BREEAM In-Use“ auditorė išskiria pagrindinius logistikos centro išskirtinumus: atliekinės šilumos iš šaldymo įrenginių panaudojimas patalpų šildymo poreikiams patenkinti, išmani judesio ir dienos šviesos davikliais valdoma apšvietimo sistema, galinti lanksčiai suprogramuoti apšvietimą pagal darbo vietų išplanavimą, taip pat moderni atliekų rūšiavimo sistema, automatizuotos išorinės žaliuzės, mažinančios akinimo riziką darbo vietose ir apribojančios vėsumos poreikį dėl perteklinės šilumos vasaros sezonu, itin efektyvūs vandens prietaisai, aplinkai draugiškų šaltnešių panaudojimas, komfortiškos poilsio erdvės darbuotojams ir puiki dviračių infrastruktūra, įskaitant dušus ir drabužių džiovinimo spinteles.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA