Į Lietuvą atkeliauja vakarietiški bėgikų palaikymo įpročiai | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą atkeliauja vakarietiški bėgikų palaikymo įpročiai

Augusto Didžgalvio nuotr.

Greičiausi ir stipriausi Lietuvos bėgikai įsitikinę – geras palaikymas ir daugiau žiūrovų prie trasos gali padėti pagerinti rezultatą, o būtent tokio palaikymo Lietuvoje kas metai daugėja.

[galerija kiek=”4″]

Birželio 12 dieną vyksiančiame „Kauno maratone“ tradiciškai dalyvauti planuojanti olimpietė Inga Juodeškienė ir stajerė Milda Vilčinskaitė sutaria vieningai – augantis palaikymas trasoje rodo vakarų kultūros skverbimąsi į Lietuvą.

„Rezultatai visada būna geresni, kai sulauki daugiau palaikymo, kai daugiau žmonių stebi varžybas ir jie yra išsimėtę po visą trasą, o ne tik susigrūdę prie starto ir finišo linijos. Prie žiūrovų pasitempi, susikaupi ir vien dėl jų norisi bėgti geriau. Visus geriausius rezultatus pasiekiau bėgimuose, kuriuose netrūko palaikymo“, – pasakojo šiemet puikius rezultatus demonstruojanti M. Vilčinskaitė.

Sportininkė juokiasi, kad bėgimo varžybų žiūrovai darosi ir vis azartiškesni. Lyderius besivejantiems perduoda informaciją apie priekyje esančius konkurentus, jei reikia, pavaišina vandeniu ar esant karštam orui pasiūlo aplaistyti ar kitaip padėti. Pro akis bėgikei neprasprūsta ir įvairūs motyvuojantys plakatai.

„Man labai patinka varžybos miesto gatvelėmis, kuriose gausu lauko kavinių. Varžybų dieną jose visada būna pilna žmonų, kurie palaiko ir skatina bėgti. Tai sukuria viso miesto šventės atmosferą. Akivaizdu, kad tokiuose renginiuose svarbiausia tampa ne profesionalūs bėgikai, kurie santykius aiškinasi čempionatuose, bet visi bėgimo entuziastai. Vakarietiškas standartas“, – pasakojo „Kauno maratono klubo“ sportininkė.

Olimpietė, šiuo metu treniruojanti gausų būrį lengvaatlečių, Inga Juodeškienė tiki, kad vis populiaresni bėgimo renginiai ir augantis žiūrovų susidomėjimas yra puikus ženklas, kad mūsų visuomenė vis labiau perima vakarietiškas sveiko gyvenimo vertybes.

„Per paskutinį dešimtmetį bėgimo ir jų renginių kultūra Lietuvoje pasikeitė neatpažįstamai. Jei ankščiau organizatoriai džiaugdavosi sulaukę 100 dalyvių, tai dabar skaičiuojame juos tūkstančiais. Įvairios įmonės, universitetai, mokyklos, politinės partijos ir kitos komandos atranda, kad bėgimo renginiai skirti ne profesionalams, o mėgėjams ir tokias šventes panaudoja stiprindami komandinę dvasią, įtraukdami į komandos formavimo programas ar tiesiog taip bando pranešti apie save“, – pasakojo I. Juodeškienė.

Šioms komandoms renginiuose organizuojami įvairūs apdovanojimai: nuo greičiausio universiteto, įmonės iki politinės partijos. „Kauno maratone 2015“ didžiausia komanda trečius metus iš eilės tapo 300 dalyvių turinti „SDG“ įmonė. Politinė partija – „Vieningas Kaunas“, o Kauno technologijos universitetas laimėjo aukštųjų mokyklų įskaitoje. Visos šios komandos turėjo ir gausų būrį sirgalių.

„Bėgimo renginiai, kiekvienais metais tampa vis reikšmingesniu miesto akcentu. Įsitraukia vis daugiau žmonių ir jie darosi vis kūrybiškesni. Šiemet taip pat kviečiame visas įmones, bendrijas, universitetus, muzikos grupes, saviveiklininkus ir visus norinčius ne tik dalyvauti patiems, bet ir ateiti palaikyti bėgikų. Pasistengsime, kad norintiems būtų sudarytos visos sąlygos palaikyti bėgikus trasoje. Tinka įvairiausios palaikymo formos“, – pasakojo renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis, užsimindamas, kad ateityje planuojami ir geriausios palaikymo komandos rinkimai.

Birželio 12 dieną, Kauno rotušės aikštėje LRT90 pristato „Kauno maratonas 2016“. Didžiausiame vasaros bėgime Lietuvoje tikimasi sulaukti daugiau nei 7 tūkstančių dalyvių. Sportininkai rungsis LRT maratono, „Akropolio“ pusmaratonio, „Švyturio Balto nealkoholinio“ 10 km, Akademinės Kredito Unijos 5 km, „PRISMA“ šeimų bėgimo 1,5 km distancijose.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA