Metinių ir gimtadienio proga V.Matijošaičiui vietoj dovanų – aštri kritika ir kaltinimai | Kas vyksta Kaune

Metinių ir gimtadienio proga V.Matijošaičiui vietoj dovanų – aštri kritika ir kaltinimai

delfi.lt 2016/04/14 14:19
R. Tenio nuotr.

Kauno valdžia su meru Visvaldu Matijošaičiu priešakyje mini pirmąsias darbo metines.

Be to, V. Matijošaitis ketvirtadienį švenčia ir 59-ąjį gimtadienį. Tačiau sukaktys nenutildė Kauno tarybos opozicijoje esančių konservatorių – V. Matijošaičio pirmtakas Andrius Kupčinskas ir kiti konservatoriai valdantiesiems žeria aštrią kritiką.

„Praėjusių metų balandžio 14-ąją dieną uždarėme duris ir baigėme kadenciją. Valdančioji dauguma, aišku, pristatys gražių prezentacijų, kokia graži ateitis. Tačiau dabartis gimsta iš praeities, o ateitis kuriama dabar. Taigi, nemažai darbų buvo tęstiniai“, – prisimena A. Kupčinskas.

Konservatoriai pabrėžia, kad per kadencinius metus atlikti darbai buvo pradėti dar praėjusios kadencijos darbo metu.

„Pirmiausiai noriu atkreipti dėmesį ūkinį aspektą. Išties buvo tęsiami darbai. Giriamasi dėl gatvių remonto, tačiau sutartis pasirašyta dar mūsų kadencijos metu. Laisvės alėjos rekonstrukciją mes pradėjome dar prieš rinkimus. Galėjome pradėti ir anksčiau, tačiau mus įstrigdino teismo procesai. Nepaisant to mums nerimą kelia įstrigusi rekonstrukcija. Egzistuoja grindinio plytelių interesas. Jau praėjusiais metais buvo galima priimti sprendimą, tačiau rangovai nuolat buvo keičiami“, – sako A. Kupčinskas.

Buvęs Kauno meras taip pat metė kaltinimus V. Matijošaičiui dėl viešų ir privačių interesų painiojimo.

„Lenda privatūs interesai – 50 automobilių pirkimas iš mero sūnaus įmonės. Perkančioji įmonė atleidžiama nuo vietinės rinkliavos. Toks atrodo nekaltas sprendimas, o „atsitiktinai“ perkami „Peugeot“ automobiliai iš įmonės „Auto Viči“. Mes kreipėmės į konkurencijos tarnybą. Manome, kad čia supainioti interesai“, – sako A. Kupčinskas.

Edita Gudišauskienė mano, kad gerokai vėluoja eismo saugumo gerinimo darbai – greičio matuoklių įrengimas, vaizdo stebėjimo kamerų mieste plėtra.

„Kamerų yra, bet jų nepakanka. Plėtros procesas buvo pristabdytas. Savivaldybei reikia įvertinti visą kamerų tinklą“, – sako E. Gudišauskienė.

[susije_video kurie=””]

Konservatoriai taip pat mano, kad „jų dėka įveiktas ir panaikintas „Gazprom“ – KTE šilumos ūkio monopolis, o tai leido 40-50 proc. sumažinti šilumos kainą ir pasiekti esamą lygį“.

„Reikia pagirti, kad valdantieji rieda gerai nutiestais bėgiais“, – sako Gediminas Žukauskas.

Teigiama, kad vėluojančiai perspektyvai įgyvendinti Kaune reikalingas 120 mln. eurų. A. Kupčinskas sako, kad valdantieji pusę šios sumos žada skirti dviem projektams.

„Matome, kad pagrindinis dėmesys skiriamas tik Mokslo salai ir S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atnaujinimui. Tam reikės 60 mln eurų. Reikės ir savivaldybės finansavimo. Nesakau, kad to nereikia, bet mus stebina, kaip tai daroma. Tarybai nepateikti jokie projektai“, – sako A. Kupčinskas.

Taip pat buvęs meras metė kaltinimus dėl žodžio laisvės ribojimo.

„Galioja Kremliaus metodai. Savivaldybės administracijos darbuotojai negali kalbėti be direktoriaus leidimo. Taip pat ribojama opozicijos žodžio laisvė“, – teigia A. Kupčinskas.

DELFI primena, kad prieš metus vykusiuose tiesioginiuose mero rinkimuose V. Matijošaitis įveikė A. Kupčinską, o „Vieningas Kaunas“ nugalėjo Tėvynės sąjungą.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA