VDU dovana miestui: Kaunas vienai savaitei taps Rytų Azijos centru | Kas vyksta Kaune

VDU dovana miestui: Kaunas vienai savaitei taps Rytų Azijos centru

Organizatorių nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Azijos studijų centras (ASC) kartu su studentiškais universiteto Japonistikos „Hashi“, Kinų kalbos ir kultūros „Wu Wei“ ir Pietų Korėjos „Hallyu“ klubais balandžio 18-22 dienomis antrą kartą organizuoja penkių dienų trukmės renginių ciklą – VDU Azijos savaitę.

VDU Azijos savaitė yra skirta supažindinti visuomenę su Rytų Azijos regionu, perteikiant kultūros, kalbų bei kovos menų ypatybes. „VDU Azijos savaitė – vienas svarbiausių įvykių, per kurį visuomenei pristatome ne tik ASC veiklą, Azijos specialistus, entuziastus, bet ir suteikiame galimybę visiems norintiems artimiau pažintį šį regioną“, – teigia VDU Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas ir priduria, kad Rytų Azijos regionui skirti renginiai vyks ne tik VDU bet ir kitose viešose erdvėse.

Renginių programa – skirtingoms Rytų Azijos kultūroms atskleisti

Šiemet VDU Azijos savaitė išlaikys 2014 metais vykusių renginių programos formatą – kiekviena savaitės diena  bus skirta kitokiam aspektui: kalbai, maisto tradicijoms, kovos menams, kultūrai, karjerai ir žinioms, susijusioms su Rytų Azijos regionu. „Tokį programos sudarymą pasirinkome, kaip labiausiai atskleidžiantį regiono daugialypiškumą ir įvairovę bei charakterizuojantį skirtingas Rytų Azijos kultūras“, – programos sudarymo idėją pristatė ASC vyr. koordinatorius, doktorantas Arvydas Kumpis.

Anot ASC vadovo dr. Aurelijau Zyko, tikimasi, jog VDU Azijos savaitė sulauks dar daugiau dėmesio ir visuomenės susidomėjimo ne tik renginiuose dienos metu, bet ir vakarinėje dalyje, kuomet savo naujausias knygas pristatys apie Aziją rašantys žinomi regiono ekspertai, keliautojai, menininkai.

Nuo arbatos ceremonijų  iki kovos menų

VDU Azijos savaitės programoje kiekvienas galės atrasti dominančią veiklą. VDU ASC organizuojamos Rytų Azijos regionui pristatyti ir pažinti skirtos savaitės metu rengiami kinų bei korėjiečių kalbų konkursai. Šio regiono virtuvę mėgstantys gurmanai kviečiami į japonų, korėjiečių, kinų maisto gaminimo kultūros pristatymą ir kūrybines dirbtuves.

Harmonijos su laiku, aplinka ir pačiu savimi ieškantiems –  Kristinos Barancovaitės-Skindaravičienės verstos knygos „Japoniška arbatos gėrimo ceremonija pradedantiesiems“ pristatymas ir arbatos gėrimo kultūros ceremonija.

Dzen vienuolis Kęstutis Marčiulynas, arba korėjietiškai –  Bo Haeng Sunim, kuris yra japoniškų bonsai medelių ir sodų specialistas Lietuvoje, pristatys savo naujausią knygą „Ryto Rasos sodas“.

Besidomintiems Azijos kovų menais vyks tradicinio karatė klubų pristatymai bei trumpi praktiniai užsiėmimai.

„Karjeros ir žinių dienos“ metu vyks socialinių partnerių iš verslo, kultūros, turizmo ir viešųjų įstaigų sektoriaus pristatymai apie savo veiklą bei būsimų specialistų poreikį. Anot VDU ASC vyr. koordinatoriaus A. Kumpio, šios dienos renginiai skiriami būsimiems Rytų Azijos ekspertams, kurių skaičius sparčiai auga. „Tiesiogiai ir gyvai pabendravus su kolegomis, kurie dirba su Rytų Azijos rinka, lengviau suvokti su Azija susijusios darbo rinkos tendencijas. Tikimės, kad šios dienos metu bus užmegztas abipusiškai naudingas dialogas tarp būsimų specialistų ir darbdavių“ – teigia VDU ASC koordinatorius A. Kumpis.

Visų šių bei kitų renginių tikslią datą, laiką ir vietą rasite VDU Azijos savaitės programoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA